Fotbalisté Jablonce porazili Hradec, Ostrava přehrála v Ďolíčku Bohemians

Fotbalisté Jablonce ve 23. kole Synot ligy rozstříleli Hradec Králové 4:0. V tabulce tak Severočeši ztrácejí na Spartu pouze jeden bod, naopak Hradec zůstal na předposlední, sestupové pozici. Do sestupových vod se propadají i fotbalisté Bohemians, kteří v Ďolíčku prohráli s Baníkem Ostrava.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Jablonce měli důvod k radosti, na domácím hřišti rozstříleli Hradec Králové

Fotbalisté Jablonce měli důvod k radosti, na domácím hřišti rozstříleli Hradec Králové | Zdroj: ČTK

První gólovou šanci měli na jablonecké Střelnici hosté, ale Dvořáka vychytal Hrubý. Domácí měli míč více na svých kopačkách, tlačili se dopředu a po čtvrt hodině trefil Kopic tyč Koubkovy branky.

Vedoucí gól padl po rychlé akci Greguše s Kopicem. Druhý jmenovaný poslal po přihrávce Greguše přízemní centr do pokutového území, míč se odrazil od obránce Chlebouna zpět ke Gregušovi a slovenský reprezentant do odkryté branky pohodlně skóroval.

V prvním poločase se ještě hradecký gólman vytáhl při hlavičce Beneše.

Po změně stran byli aktivnější Východočeši. Plašil vystřelil těsně vedle a při pokusu Dvořáka se brankář Hrubý řádně zapotil. Na špatnou hru svého týmu zareagoval střídáním trenér Šilhavý.

V 60. minutě stáhl Mingazova, na jeho místo poslal Masopusta a ten se mu v 77. minutě za důvěru odvděčil druhým gólem, když zužitkoval dobrou přihrávku Kopice.

Tento gól definitivně hostující fotbalisty zlomil a do konce zápasu ještě dvakrát inkasovali. Nejdříve se prosadil nejlepší jablonecký střelec Novák a skóre uzavřel v nastaveném čase střelec úvodní branky Greguš.

Baumit Jablonec - FC Hradec Králové 4:0 (1:0)
Branky: 33. a 90.+2 Greguš, 77. Masopust, 89. F. Novák. Rozhodčí: Jílek - Vaňkát, Kubr. ŽK: M. Pospíšil, Romera - Trubač, Malinský. Diváci: 4063.

Baník Ostrava si v jarní části sezony připsal tři nerozhodné výsledky a tři prohry. Na Bohemians tak ukončil čekání na první vítězství a vrátil se do klidného středu tabulky.

Ostravský útočník Narh byl hlavní postavou utkání ve vršovickém Ďolíčku, když vstřelil vítězný gól Baníku | Foto: ČTK

Naopak Bohemians si prohrou situaci zkomplikovali. Zůstávají na 13. místě tabulky a příští týden je čeká důležité utkání na hřišti posledních Českých Budějovic.

Baník nastoupil ve vršovickém Ďolíčku i s útočníkem Barošem, který po utkání s Plzni kritizoval rozhodčí a případem se začala zabývat disciplinární komise. Kapitán Ostravy se ale po sedmi minutách zranil a musel střídat.

Na jeho místo nastoupil Narh a ve 27. minutě trefil tyč Zlámalovy branky. Po přestávce postupoval hostující útočník sám na branku, ale místo zakončení zbytečně přihrával a míč skončil v zámezí.

Všechno ale napravil v 65. minutě. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu poslal míč před branku Kukec, Narh byl před Zlámalem nejdůraznější a skluzem poslal míč do sítě.

Za osm minut zvýšil hlavou Frydrych a domácí už nenašli síly na odpověď. Naopak v nastaveném čase měl ještě jednu šanci Narh, ale trefil pouze bránícího hráče.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Branky: 65. Narh, 73. Frydrych. Rozhodčí: Kocourek - Štěrba, Peřina. ŽK: Sukup, Kukec, Jirásek, Foltýn, Kouřil (všichni Ostrava). Diváci: 5000 (vyprodáno).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme