Fotbalisté Jablonce porazili Slovácko. Slavia s Teplicemi pouze remizovala

Čtyřmi zápasy dnes pokračovalo 26. kolo fotbalové Synot ligy. Z výhry 3:1 se těší fotbalisté Jablonce, kteří doma poměrně jednoznačně porazili Slovácko. Venku naopak vyhráli hráči Bohemians 1905 a Liberce. Dnešní program pak uzavřel večerní duel mezi Slavii a Teplicemi, ve kterém došlo na dělbu bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonec dnes porazil Slovácko 3:1

Jablonec dnes porazil Slovácko 3:1 | Zdroj: ČTK

Pouhé dvě tisícovky diváků v Jablonci se prvního gólů domácích v zápase proti Slovácku dočkaly v 16. minutě, kdy Stanislav Tecl po přihrávce Tomáše Hübschmana střelou ze šestnáctky prostřelil gólmana Heču.

Ve zbývajících minutách prvního dějství už v Jablonci žádný gól nepadl, ale i tak byly k vidění šance na obou stranách.

O druhý gól Jablonce se v 52. minutě postaral Lukáš Masopust, který patičkou dokončil akci domácích po rohovém kopu. O necelou čtvrthodinu později pak na 3:0 zvýšil Martin Doležal poté, co dorazil střelu Ondřeje Michálika.

Krátce před koncem se sice za Slovácko trefil útočník Libor Došek, ale jeho gólový úspěch už nic neznamenal, takže Jablonec napravil předešlý debakl na Dukle a přeskočil v tabulce dnešního soupeře z Uherského Hradiště.

Hoffenheim drží nad vodou 'Malý Mourinho'. 28letý kouč má respekt i mezi staršími hráči

Číst článek

Tři góly padly také v duelu mezi Jihlavou a Bohemkou. Tři body nakonec vybojovali hráči pražského celku, který sice po gólu Petra Hronka z 39. minuty prohrával, ale po následné hlavičce Michala Šmída rychle vyrovnal.

Obrat hosté dokončili v 54. minutě, kdy se Michal Hubínek prosadil střelou k tyči a výsledkem 2:1 pro Bohemians 1905 utkání následně i skončilo.

V dobré pozici v boji o třetí místo se i po dnešku nachází Liberec, který porazil Baník na jeho půdě v poměru 2:0.

Slovan se do vedení dostal už v 11. minutě, kdy se z gólu radoval mladý záložník Jan Sýkora. Po poločase pak svůj střelecký účet svým 11. letošním zápisem vylepšil forvard Marek Bakoš, který tím stvrdil výhru svého celku.

Projekt oživlých Lužánek bojuje o prestižní cenu. Vítězové jsme i tak, tvrdí Švancara

Číst článek

Dvě branky dnes vstřelila i Slavia, ale ani ty pražskému klubu k vítězství nad Teplicemi nestačily.

Jako první síť rozvlnil útočník Slavie Milan Škoda, který v 16. minutě hlavičkou zužitkoval centr Mihalíka. Pražanům vedení následně vydrželo 15 minut, když se v 31. minutě podařilo vyrovnat Davoru Kukecovi.

Krátce po přestávce vrátil Slavii vedení svým druhým gólem večera Škoda, který se opět prosadil hlavou.

Ve chvíli, kdy už se pomalu zdálo, že všechny body zůstanou domácím, po chybném odkopu domácího gólmana v 86. minutě vyrovnal Ivo Táborský.

Dramatická koncovka vygradovala v 93. minutě, kdy Slavia získala po faulu Kroba možnost penalty. Její střelec Josef Hušbauer však nařízený pokutový kop neproměnil, takže zápas skončil smírně 2:2.

26. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)
Branka: 39. Hronek - 42. Šmíd, 54. Hubínek. Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Kubr. ŽK: Kučera, Šulek, Kukol, Hronek, Jungr - Švec, Mosquera, Hubínek. Diváci: 3048.

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 3:1 (1:0)
Branka: 16. Tecl, 50. Masopust, 66. Doležal - 88. Došek. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Nádvorník. Bez karet. Diváci: 2031

Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:2 (0:1)
Branky: 11. Sýkora, 59. Bakoš. Rozhodčí: Franěk - Hock, Kříž. ŽK: Folprecht, Sýkora, Pokorný, Sackey (všichni Liberec). Diváci: 6759.

Slavia Praha - FK Teplice 2:2 (1:1)
Branky: 16. a 51. Škoda - 31. Kukec, 86. Táborský. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Ratajová. ŽK: Ljevakovič, Kukec, Krob. ČK: 90.+3 Soungole (všichni Teplice). Diváci: 6157.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme