Fotbalisté Jablonce se do základní skupiny EL neprobojovali, přesto se dočkali potlesku vestoje

Hráči FK Jablonec dřeli, bojovali, snažili se, ale doma s Ajaxem Amsterodam remizovali 0:0 a v Evropské lize pro letošek končí. Vyřadily je dvě penalty. Ta, kterou soupeř doma dal, a ta, kterou sami doma neproměnili. Za sympatický výkon si však svěřenci trenéra Šilhavého potlesk zaplněných tribun zasloužili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V odvetném utkání Jablonce s Ajaxem gól nepadl a do základní skupiny EL postoupil nizozemský tým.

V odvetném utkání Jablonce s Ajaxem gól nepadl a do základní skupiny EL postoupil nizozemský tým. | Zdroj: ČTK

Ještě dlouho po zápase oslavovali fanoušci FK Jablonec své oblíbence. A ještě o chvíli později jim komplimenty vrátil slovenský záložník Ján Greguš.

„Co se týče fanoušků, tak byli úžasní, a kéž by bylo více takových momentů, že tady zažijeme vyprodanou Střelnici.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Jablonec remizoval s Ajaxem 0:0 a v pohárové Evropě si letos už nezahraje. Přesto se hráči od fanoušků dočkali potlesku vestoje

Ale letos to už v Evropských pohárech nebude. A může za to i Ján Greguš. V 59. minutě totiž nedal penaltu.

„Tuším, že to šlo hned od tyče ven, ale to není podstatné. Tu penaltu jsem měl dát. Říkal jsem si, že je ještě dost času na to, abychom mohli dát gól, i když jsem samozřejmě byl naštvaný a nespokojený, že jsem gól nedal. Ale ten čas tam ještě byl a také šance byly, ale nedali jsme,“ konstatoval.

I Greguš měl pak ještě šanci, na Ajaxu před týdnem další dvě a dal by se označit za „smolíčka" dvojzápasu.

Ale snad i díky bojovnému výkonu a snaze týmu a také proto, že svěřence velmi dobře zná, nehodlá Greguše trenér Jaroslav Šilhavý nějak plísnit. Naopak ho povzbudí.

„Protože on je úplně dole, totálně zničený. Byl určený na penaltu, bohužel dal to do tyčky. To se stane, je to fotbal, je to sport. Za tohle mu určitě hlavu neutrhneme. I když je to škoda,“ poznamenal jablonecký kouč.

Ostudu podle něj hráči neudělali ani proti tak silným soupeřům, jako byly Kodaň a Ajax. „Věřím, že zkušenosti, které jsme nasbírali v těchto čtyřech zápasech, zúročíme. Teď se musíme soustředit na ligu a znova se vyšvihnout na pohárové příčky,“ konstatoval Šilhavý.

Jablonec přišel remízou 0:0 o další zápasy v Evropské lize. Na los základních skupin této soutěže se naopak mohou těšit Sparta po remíze 3:3 v Thunu, Plzeň, která vyhrála v Novém Sadu 2:0, a Liberec i díky vítězství 1:0 ve Splitu. Své další soupeře poznají dnes po 13. hodině.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme