Fotbalisté Jihlavy porazili Brno a odlepili se ze sestupových příček

Minimálně do zítřka opustila Jihlava sestupové pozice v první fotbalové lize. V dnešní předehrávce čtrnáctého kola porazila doma Brno 2:0 a poskočila na 13. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Brna Petr Buchta a útočník Jihlavy Muris Mešanović v dnšní předehrávce 14. kola

Obránce Brna Petr Buchta a útočník Jihlavy Muris Mešanović v dnšní předehrávce 14. kola | Zdroj: ČTK

Jihlavští fotbalisté nevstupovali do dnešního utkání rozhodně jako favorité. Proti nim hovořilo nejen postavení v tabulce, ve které se Jihlava nacházela na předposledním místě, ale i výsledky posledních zápasů.

Z posledních deseti kol dokázali Jihlavští zvítězit pouze jednou a s bilancí dvaceti osmi obdržených branek byli v tomto ohledu druzí nejhorší v lize. Jejich dnešní soupeř naopak prožívá podařený podzim, před utkáním se Brno nacházelo na pátém místě.

Do první šance se dostali v jedenácté minutě domácí, ale záložník Vaculík si sám před hostujícím brankářem tak dlouho připravoval zakončení, až o míč přišel. Na druhé straně se fotbalovou parádou blýskl brněnský Lacko. Parádní střelou ale trefil pouze břevno.

Skóre se tak měnilo až v šedesáté minutě. Domácí útočník Mešanovič si zkušeně došel v pokutovém území pro faul a nařízenou penaltu proměnil se štěstím Vaculík. O deset minut později bylo v Jihlavě ještě veseleji. Augusto Batioja byl ve správnou chvíli na správném místě a ve skluzu umístil do branky přízemní střelu.

Jihlava tedy překvapivě porazila Brno 2:0 a v tabulce si polepšila. Zpět na sestupové pozice ji mohou poslat hráči Bohemians 1905 a Olomouce, kteří své zápasy odehrají zítra.

14. kolo fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:0 (0:0)
Branky: 60. Vaculík z pen., 71. Batioja. Rozhodčí: Hrubeš - Mokrusch, Kříž. ŽK: Šourek, Nerad - P. Buchta, Melichárek, Lutonský. Diváci: 2759.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme