Fotbalisté Jihlavy porazili Brno, přetahovanou v Ďolíčku vyhrál Liberec

Ve 12. kole Synot ligy potvrdili fotbalisté Jihlavy zlepšující se formu, když potřetí v řadě bodovali. Tentokrát porazili na domácím hřišti Brno. Důležité tři body vybojoval na hřišti Bohemians 1905 Liberec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihlavský Matěj Hybš překonává brněnského brankáře Doležala

Jihlavský Matěj Hybš překonává brněnského brankáře Doležala | Zdroj: ČTK

Hosté byli zejména v prvním poločase aktivnější, ale spokojenější šli do kabin jihlavští. Do vedení je dostal osm minut před přestávkou Mesanovič, který se dokázal prosadit v souboji jeden na jednoho a pak pohotově zakončit.

Ve druhém poločase nebylo k vidění příliš šancí, ale jedna přeci jenom skončila gólem. Šestnáct minut před koncem zápasu zatáhl míč po pravé straně Jánoš a prudkým přízemním centrem našel Hybše, který už měl snadnou pozici.

Brno se tak po sérii neúspěchů začíná přibližovat pásmu sestupu, domácí Jihlava ztrácí na svého dnešního soupeře už pouze jeden bod.

Liberec vstoupil do utkání ve vršovickém Ďolíčku lépe a hned v 5. minutě mohl otevřít skóre Šural, ale Švenger byl proti. O dvě minuty později stálo při brankáři Bohemians štěstí, když Pavelka nastřelil tyč. Při další šanci už se liberecký záložník radoval, když prostřelil Švengera.

Do kabin se však šlo za nerozhodného stavu, protože v poslední minutě úvodního dějství vyrovnal Bratanovič, který přeloboval ležícího brankáře Kováře.

Hned v úvodu druhého poločasu nezvládl souboj s Moravcem Fleišman a rozhodčí Hrubeš nařídil pokutový kop. Z něj poslal kapitán Jindříšek svůj tým do vedení.

Po hodině hry bylo zase vyrovnáno. Svůj šestý gól sezóny vstřelil Šural, když využil pěknou nahrávku Luckassena. Obrat pak dokonal Delarge, který využil nedorozumění obránců Bohemians.

Domácí se nevzdali a dvakrát byli po akcích Rady blízko k vyrovnání. V poslední minutě se ještě zaskvěl po střele Lietavy hostující brankář Kovář. Definitivní podobu výsledku dal v nastaveném čase po centru Fleišmana svým druhým gólem v utkání Delarge.

12. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 37. Mešanovič. 74. Hybš. Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Vaculík, Jánoš - Zavadil. Diváci: 3003.
Jihlava: Hanuš - Vaculík, Šourek, J. Krejčí, Hybš - T. Kučera, Jánoš - Fulnek (89. Kliment), Harba (67. Kosak), Šulek - Mešanović (76. Irobiso). Trenér: R. Kučera.
Brno: Martin Doležal II. - Jugas, Schuster, Košťál - Malík (58. Keresteš), Fischer, Zavadil, Lutonský (82. Šumbera) - Brigant (53. Moukanza), Vávra, Hyčka. Trenér: Kotal.

Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 2:4 (1:1)
Branky: 45. Bratanovič, 48. Jindřišek z pen. - 75. a 90. Delarge, 37. Pavelka, 62. Šural. Rozhodčí: Hrubeš - Kotík, Arnošt. ŽK: J. Rada - Obročník, Ďubek. Diváci: 4502.
Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Šírl (46. Moravec) - Bartek, Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (67. Lietava). Trenér: Pivarník.
Liberec: O. Kolář - Mudra, Pokorný, Pimpara (46. Karišik), Fleišman - Delarge, Obročník (75. Soungole), Pavelka (53. Luckassen), Ďubek, Frýdek - Šural. Trenér: Slovák.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme