Fotbalisté Liberce jdou na Larnaku bez trenéra. Jsme tým a zvládneme to bez něj, zní z kabiny

Do cíle se dnes bude modrobílá loď plavit bez hlavního kormidelníka. Řeč je o fotbalistech Liberce, které čeká odveta 4. předkola Evropské ligy s kyperskou Larnakou. V prvním zápase Slovan zvítězil na půdě soupeře 1:0, jenže také přišel o svého trenéra. Kouč Jindřich Trpišovský se během úvodního duelu účastnil hromadné strkanice, byl vykázán na tribunu a mezi diváky stráví i celé dnešní utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský bude dnes na lavičce domácích kvůli trestu chybět

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský bude dnes na lavičce domácích kvůli trestu chybět | Zdroj: ČTK

Na včerejším tréninku ještě Jindřich Trpišovský pořádně nahlas dirigoval své svěřence, během zápasu ale k hráčům jeho křik s návaly příkazů zcela jistě nedolehne. Tou dobou bude sedět a nejspíš trnout na tribuně, i proto, že nakonec u Nisy svěří osud zápasu do rukou prozřetelnosti bez jakýchkoli fíglů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský se utkání proti kyperské Larnace nemůže kvůli trestu zúčastnit

„Původně jsme uvažovali, že bude v roli maskota u lavičky, ale nešel mu nácvik poločasové choreografie, tak jsme od toho museli upustit. Ne, teď vážně. My jsme připraveni na jakýkoli vývoj zápasu, neměl by v tom být problém,“ věří asistent hlavního kouče Jaroslav Köstl.

Ten se zúčastnil už předzápasové tiskové konference, a zodpovědnost i trenérské pravomoci se v jeho případě ještě zvýší s úvodním hvizdem duelu. Záložník Severočechů Zdeněk Folprecht ale z absence Trpišovského nedělá tragédii.

„Ještě jsem to v životě nezažil, tak jsem na to zvědav. Doufám, že nás to moc neovlivní. Stejně je s námi trenér před zápasem v kabině, a když nás pustí na hřiště, tak je to jen a jen na nás. Snad to nebude žádný velký zádrhel,“ tvrdí Folprecht.

Snad tedy s vykázáním hlavního trenéra na tribunu neopustí Slovan kouzlo kvalifikačních zápasů Evropské ligy, protože právě pod vedením Jindřicha Trpišovského má mužstvo v posledních dvou letech v předkolech prestižní soutěže skvostnou bilanci sedmi zápasů a sedmi výher.

„Já osobně lehkou nervozitu cítím, ale nervozita je výsada vítězů. Pokud byste ji necítili, tak je něco špatně. Jsme připraveni a nachystáni. Víme, že nás čeká mimořádné utkání.

Říká Jaroslav Köstl před závěrečným bojem o postup do základní skupiny Evropské ligy, který začne na stadionu U Nisy v 19 hodin.

Stanislav Zbyněk, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme