Fotbalisté Liberce po poločase rozstříleli Brno a zajistili si evropské poháry, vyhrála i Olomouc

Sedmadvacáté kolo fotbalové Synot ligy pokračovalo dnes pěti zápasy. Liberec si po vysoké výhře nad Brnem zajistil pohárovou Evropu. Zachraňující se Sigma dokázala přetlačit Jablonec. Utkání Dukly v Příbrami i moravské derby mezi Slováckem a Zlínem skončila shodně dělbou bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Egon Vůch (vlevo) v souboji s brněnským záložníkem Zoubelem

Liberecký Egon Vůch (vlevo) v souboji s brněnským záložníkem Zoubelem | Zdroj: ČTK

O záchranu bojující Sigma Olomouc přivítala na svém hřišti Jablonec, který v minulém venkovním zápase schytal debakl 1:6 na pražské Dukle. Utkání začali lépe domácí. Ve 21. minutě se po pěkné kombinaci v jabloneckém pokutovém území dostal ke střele Hála, ale minul.

Do vedení šla přesto Sigma. Navrátil našel centrem osamoceného Šindeláře, pro kterého nebyl problém umístit svou hlavičku k tyči. Jablonec čekal s opovědí do závěru poločasu, kdy se také hlavou prosadil Mihálik.

Rozhodující branku zápasu vstřelil v 63. minutě domácí útočník Ordoš a Jablonec si veze z Olomouce porážku 1:2.

V zápase mezi Libercem a Brnem na sebe narazili aspiranti na evropské poháry. Liberec mohl v případě výhry mít již stoprocentní jistotu účasti v Evropě. Brno by potřebovalo skončit páté a doufat, že Jablonec nevyhraje domácí pohár.

I přes střeleckou a územní převahu nedokázali domácí v prvním poločase vstřelit branku. Druhou půli ovšem oba celky začaly ve velkém stylu. Nejprve se trefil v 53. minutě domácí Folprecht. Během sedmi minut poslal moravský klub do vedení dvěma brankami Zoubele.

Liberečtí se ale nenechali zlomit a po třech gólech ovládli utkání 4:2. O bod se tak posunuli před doposud třetí Mladou Boleslav. Brno zůstává šesté.

Dukla Praha v minulém kole rozstřílela doma Jablonec a dnes zavítala na hřiště Příbrami. Ta potřebovala nutně bodovat, neboť se nebezpečně přibližuje pásmu sestupu. Utkání začali lépe Pražané a zásluhou Mareše se ve 33. minutě dostali do vedení.

Po přestávce zvýšil náskok Dukly Albiach. Příbram ale dokázala do konce utkání také dvakrát skórovat a zápas skončil remízou 2:2.

Moravské derby mezi Slováckem a Zlínem prohloubilo mizérii zlínských fotbalistů, kteří do dnešního utkání nezvítězili již 11 kol a na jaře si připsali pouhé 3 body. V bezbrankové první půli byli jednoznačně aktivnější fotbalisté Slovácka. Ti šli také po přestávce do vedení. V 84. minutě ale dokázal Zlín vyrovnat a utkání skončilo remízou 1:1.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme