Fotbalisté mají po dvou kvalifikačních zápasech jediný bod. Proti Ázerbájdžánu potřebují vyhrát

Zaskočit německé mistry světa se jim nepovedlo, a tak se teď před českými fotbalisty rýsuje nečekaný nejdůležitější zápas podzimu. Ázerbájdžán totiž v kvalifikaci o mistrovství světa vyhrál po San Marinu také nad Norskem a spolu s Německem je v čele skupiny C. To Češi mají jediný bod, a pokud se nechtějí dostat do šlamastyky, musí se zakavkazským soupeřem v úterý vyhrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace má po dvou zápasech jediný bod

Česká fotbalová reprezentace má po dvou zápasech jediný bod | Zdroj: ČTK

„Já se soustředím na můj zápas, protože neovlivním to, jak budou hrát ostatní týmy. My se musíme snažit posbírat co nejvíc bodů, porážet týmy okolo nás, jedině tak můžeme postoupit.“

Reprezentační nováček Lukáš Droppa ani jeho spoluhráči se zatím výsledky svých konkurentů netrápí, je teprve start kvalifikace a Češi mají vše ve svých rukou, ale po případné porážce od Ázerbájdžánu už by to platit nemuselo.

„Ázerbájdžán má šest bodů a bude to hodně nepříjemné. Pokud samozřejmě budeme chtít pomýšlet na setrvání a postup, tak musíme doma bobovat,“ ví David Pavelka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Těžké to s Ázerbájdžánem nemusí být jen po stránce herní, ale také psychické

Těžké to s Ázerbájdžánem nemusí být jen po stránce herní, ale také psychické. Omlazený český tým bez několika dlouholetých tahounů má před sebou náročný úkol hned na startu nové éry a ne pro každého je pokyn „musíme vyhrát“ dobrým sparingpartnerem.

„Pro nás by to byl jeden z klíčových zápasů tak jako tak. Jestli chceme hrát o postup na mistrovství světa, tak nám nezbývá než takové zápasy doma zvládat. Soupeř nebude vůbec jednoduchý, bude to stoprocentně těžký zápas, ale věřím, že v tom tlaku pro nás to není rozdíl, jestli oni ty body posbírali, nebo ne,“ říká Bořek Dočkal.

Reprezentační trenér Jarolím nehodlá proti favoritům jen bránit. Systém ‚autobus‘ odmítá

Číst článek

Ten si bude muset ve středu zálohy zvykat minimálně na jednoho nového spoluhráče. Pavelka totiž dostal v Hamburku druhou žlutou kartu, chybět dál budou i zranění Darida, Vácha, Frýdek, Rosický a Plašil, který ukončil reprezentační kariéru. Až to svádí k úvahám, jestli by nechtěl své kopačky oprášit trenér Karel Jarolím, který právě na pozici středního záložníka vynikal.

„Asi ne, jste mě trošku zaskočil, ale myslím, že do toho se pouštět nebudu. Kluci kvalitu mají. Není to jednoduché, ale já věřím, že to do úterka dáme dohromady tak, abychom vyhráli.“

Jestli se to českým fotbalistům povede, i když Karel Jarolím zůstane jen na střídačce, se od nás z Ostravy dozvíte znovu v přímém přenosu - na Radiožurnálu i streamu ČRo Sport. Utkání Česko-Ázerbájdžán se hraje v úterý od 20.45.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme