Fotbalisté Manchesteru United na úvod osmifinále Evropské ligy remizovali v Rostově

Fotbalisté Manchesteru United v úvodním osmifinále Evropské ligy jen remizovali 1:1 na hřišti Rostova, když v soutěži inkasovali po 443 minutách. Ajax Amsterodam bez zraněného Václava Černého prohrál 1:2 na hřišti Kodaně, která otevřela skóre už po 28 sekundách. Naopak blízko k postupu do čtvrtfinále má druhý z českých reprezentantů v soutěži Jakub Brabec, jehož Genk vyhrál 5:2 na hřišti Gentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Manchesteru United remizovali v Rostově

Fotbalisté Manchesteru United remizovali v Rostově | Zdroj: Reuters

Trenér Manchesteru United José Mourinho před zápasem kritizoval hřiště v Rostovu a zvažoval, že bude šetřit hvězdy, aby se nezranily. Nakonec ale nasadil všechny opory včetně Paula Pogby a Zlatana Ibrahimovice. Špatný povrch však přispěl k tomu, že se Manchesteru příliš nedařily kombinace.

Přesto to byl anglický celek, kdo se ujal vedení. Ibrahimovic se ve vápně uvolnil a našel Henrika Mchitarjana, který gólem oslavil návrat do sestavy po zranění.

Jenže v 53. minutě předvedl přemožitel pražské Sparty v předchozím kole svou silnou zbraň. Dlouhý pas za obranu si zpracoval Alexandr Bucharov a zařídil remízu.

„Vzhledem k podmínkám to byl dobrý výkon. Na tomhle hřišti nešlo hrát lépe. Nedalo se přihrávat. Bohužel jsme udělali jednu chybu v obraně, ale jinak to byl dobrý výkon,“ řekl Mourinho.

„Připomnělo mi to neligové zápasy na amatérských hřištích v Portugalsku. Potěšilo mě, jak se hráči prali o každý míč, což bylo za těchto podmínek důležité. Hlavní ale je, že se nikdo nezranil,“ dodal.

Senzaci Barcelony kazí sporné momenty. Na hráče PSG si v Paříži počkali fanoušci

Číst článek

Kodani vyšel proti Ajaxu skvěle vstup do utkání a za necelou půlminutu skóroval Rasmus Falk. Za hosty sice vyrovnal v akrobatické pozici Kasper Dolberg, ale hlavička Andrease Corneliuse zajistila Kodani lepší výchozí pozici do odvety.

Genk v belgickém derby zadělal na postup ve 21. minutě, kdy se z přímého kopu trefil Ruslan Malinovskij. O chvíli později sice Brabec při obranném zákroku nastřelil břevno vlastní branky a domácí z dorážky vyrovnali, ale dalšími třemi zásahy ještě do poločasu Genk svého soka zcela zaskočil.

Gent po změně stran alespoň snížil a z penalty mohl dokonce zmenšit manko na jediný gól, ale brankář hosty podržel a pokutový kop chytil. Navíc Mbwana Samatta druhým gólem v utkání upravil na konečných 5:2 pro hosty.

Šlágr osmifinále mezi Lyonem a AS Řím nabídl atraktivní fotbal ve vysokém tempu a oba celky vystřelily dohromady dvacetkrát na branku. Radoval se francouzský tým, který doma skóre ve druhé půli otočil a vyhrál 4:2. Nejprve srovnal tvrdou střelou Corentin Tolisso, výhru vystřelil čtvrthodiny před koncem střídající Nabil Fékir, který si poradil v obležení protihráčů, a vše zakončila dělovka Alexandrea Lacazettea.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme