Fotbalisté Mladé Boleslavi natáhli sérii bez prohry, na Julisce remizovali s Duklou

Reprezentační přestávka nezničila úspěšnou sérii fotbalistů Mladé Boleslavi. Ti od pátého kola neprohráli a sérii natáhli na pražské Julisce, kde v desáté části soutěže remizovali s Duklou 1:1. Jediný gól hostů vstřelil útočník Lukáš Magera po penaltě, která byla odpískaná po ruce domácího Štětiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boleslavský útočník Lukáš Magera v pátečním zápase s Duklou Praha

Boleslavský útočník Lukáš Magera v pátečním zápase s Duklou Praha | Zdroj: ČTK

„Myslím, že jsme nebyli horší než Boleslav, neustoupili jsme z naší hry, celý druhý poločas jsme hrozili, ale když uděláte takovouhle individuální chybu, je to těžké,“ lamentoval domácí trenér Luboš Kozel po utkání nad tím, jak Dukla dovolila soupeři snížit.

Brankář Rada vyboxoval míč jen ke svému spoluhráči Štětinovi, který si nastřelil vlastní ruku. Bez jakéhokoliv přičinění se tak Mladá Boleslav dostala k penaltě, kterou Lukáš Magera vyrovnal na 1:1. Mladá Boleslav patří ke střelecky nejlepším týmům celé soutěže a nebýt penalty, vůbec poprvé by v této sezóně skončila s nulou na kontě vstřelených gólů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy trenéra domácích a hostujících hráčů po zápase Dukla Praha - Mladá Boleslav

„Bylo to tím, že jsme neměli takový pohyb vepředu a nedostávali jsme se do takových příležitostí, do kterých jsme se dokázali dostat v předchozích zápasech. Těch příležitostí bylo dost na to, abychom branku vstřelili, ale to měla i Dukla, takže výsledek 1:1 je asi spravedlivý,“ říká Lukáš Magera

„Neměli jsme vepředu takový pohyb a nedostávali jsme se do takových příležitostí, jako v minulých zápasech. I přesto jsme určitě měli možnost branku vstřelit, ale to i Dukla, takže výsledek 1:1 je asi spravedlivý,“ dodává Magera.

Jediný boleslavský střelec ale zároveň tuší, že remíza na Dukle je vzhledem k ambicím středočeského klubu spíše ztrátou, jak potvrdil i jeho spoluhráč Jiří Skalák.

„Při takovém průběhu utkání bod bereme, ale přijeli jsme sem vyhrát, takže určitě budeme zklamaní. Musíme doufat, že vedoucí týmy ztratí body a my uspějeme příští týden doma se Slováckem,“ shrnuje Skalák.

Po odehrání ostatních zápasů desátého kola totiž může Mladá Boleslav na první místo ztrácet 5 bodů a navíc se před ni může posunout ambiciózní Slavia.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme