Fotbalisté Mladé Boleslavi udolali pražskou Duklu a jdou díky remíze Zlína do čela ligy

Fotbalová ePojisteni.cz liga v sobotu pokračovala dalšími zápasy devátého kola. V tom prvním z nich si výhru zajistila Mladá Boleslav, která díky gólu z 84. minuty porazila pražskou Duklu 1:0. Středočeši jdou díky tomu do čela tabulky, k čemuž jim pomohla i remíza Zlína s Jabloncem. Další prohru naopak zaznamenala Příbram.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Jablonce dnes hostí Zlín

Fotbalisté Jablonce dnes hostí Zlín | Zdroj: ČTK

Během prvních osmi ligových kol nastřílel více gólů než Mladá Boleslav a Dukla Praha pouze vedoucí Zlín. V duelu devátého kola zápasu mezi těmito týmy se však nepotvrdilo, že se jedná o střelecky produktivní výběry.

Dlouho to totiž vypadalo, že jejich vzájemný zápas skončí bezbrankovou remízou. K tomu nakonec nedošlo, když o výhře Mladé Boleslavi v závěru rozhodl Stanislav Klobása.

Utkání k hubenému výsledku spělo již od samého úvodu. Během prvních 45 minut si dokonce ani jeden tým nepřipsal ani jednu přímou střelu na bránu.

Slavia se proti Karviné dlouho trápila. Nakonec však nováčka soutěže zdolala

Číst článek

Tato nelichotivá statistika se sice po přestávce změnila, když nejprve na bránu domácího gólmana Jakuba Diviše mířily dvě střely, ale ani jedna z nich ho vážněji neohrozila.

To však v 84. minutě neplatilo na druhé straně, když Mladoboleslavští ze své první vážnější šance otevřeli skóre zápasu. O branku se postaral Klobása, který přesně mířil hlavou po centru Petra Mareše. V té chvíli už byl na trávníku Marek Matějovský, jenž po příchodu ze Sparty prožil obnovenou premiéru v mladoboleslavském dresu.

Další gól následně již nepadl, takže Mladá Boleslav oslavila výhru 1:0. Středočeši se díky tomu vyhoupli do čela tabulky.

Z prvního místa mohl Mladou Boleslav odsunout Zlín. Ten však možnost k vrácení se na první místo nevyužil, protože doma remizoval s Jabloncem 2:2. Moravský celek přitom v zápase prohrával už 0:2.

Jablonečtí se do vedení dostali v 39. minutě poté, co si domácí Haris Habera do vlastní sítě srazil centr Petra Jiráčka.

Krátce před přestávkou mohli hosté zvýšit, ale jejich akci paradoxně zastavil faul zlínského Kopečný, po kterém rozhodčí přerušil hru.

Ve druhé půli začali oba týmy předvádět útočnější fotbal, díky čemuž přibývaly i šance. V 61. vstřelili gól domácí, jenže branka Dameho Diopa nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Více štěstí měli o devět minut hráči v zeleném, které po přihrávce Martina Pospíšila poslal do dvougólového vedení Ondřej Mihálik.

Ani to ale Jablonci k výhře nakonec nestačilo. Zlín totiž díky Harbovi v rozmezí 83.-87. minuty vstřelil dvě branky, takže duel skončil remízou 2:2.

Osmou porážku z devíti zápasu si v sobotu připsala Příbram, která doma nestačila na Slovácko.

Vyrovnané utkání v prvním poločase příliš šancí nenabídlo, i když bezbrankový stav mohl změnit příbramský Patrik Brandner, ale ani on na gólmana Heču nevyzrál.

Jediný gól zápasu padl až v 80. minutě, kdy hráči Slovácka přestáli snažení Příbrami a naopak sami udeřili. Autorem vítězné branky byl Tomáš Ťok, jenž prostřelil gólmana Hrušku.

9. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 84. Klobása. Rozhodčí: Julínek - Paták, Kubr. ŽK: Magera - Hanousek, Olayinka. Diváci: 3789

Fastav Zlín - FK Jablonec 2:2 (0:1)
Branky: 84. a 87. Harba - 38. vlastní Harba, 70. Mihálik. Rozhodčí: Jílek - Koval, Kotalík. ŽK: Kopečný, Diop - Končal, Hybš. ČK: 90. Doležal (Jablonec). Diváci: 4723.

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)
Branka: 80. Ťok. Rozhodčí: Houdek - Dobrovolný, Hájek. ŽK: Divíšek, Pilík - Koné.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme