Fotbalisté na Němce nestačili. V Hamburku jim po nevýrazném výkonu podlehli 0:3

Čeští fotbalisté v duelu kvalifikace o postup na mistrovství světa s Německem neuspěli, když favorizovanému soupeři podlehli 0:3. Němci měli jasně navrch po celou dobu utkání, české hráče v podstatě k ničemu nepustili. Hlavní podíl na výhře úřadujících mistrů světa měl útočník Thomas Müller, jenž vítězství svého týmu na stadionu v Hamburku podpořil dvěma góly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentant Tomáš Hořava v souboji se Sami Khedirou

Český reprezentant Tomáš Hořava v souboji se Sami Khedirou | Zdroj: Reuters

V sestavě kouče Jarolíma se pro zápas s Německem objevilo i několik jmen, která v posledních měsících v národním týmu nefigurovala. Jednalo se především o útočníka Matěje Vydru nebo středopolaře Tomáše Hořavu a Milana Petrželu.

Začátek duelu však Čechům nevyšel. Němci od prvních minut drželi balon na svých kopačkách a nedávali hostujícímu celku příliš prostoru.

Ve 13. minutě pak Němci otevřeli skóre zápasu, když se po akci Özila a Götze k míči dostal Thomas Müller, jenž z ideální pozice propálil gólmana Tomáše Vaclíka. Jeho střela byla navíc tečována Filipem Novákem.

Češi v útoku poprvé zahrozili ve 22. minutě, kdy Bořek Dočkal centrem hledal Vydru. Český útočník se však nedokázal prosadit.

Jen chvíli poté mohl na 2:0 zvýšit Julian Draxler, ale jeho střela Vaclíkovu bránu minula. Ve 25. minutě už Vaclík zasahovat musel, ale proti Müllerově střele předvedl vynikající zákrok.

I ve zbývajících minutách první půle Němci hru jednoznačně kontrolovali. Další gól do přestávky ale nepřidali, takže se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Krátce po pauze se však už Němci druhého gólu dočkali. Ve 49. minutě Özil prošel českou obranou, aby následně našel Toniho Kroose, který přesnou střelou k tyči z prvního doteku upravil na 2:0.

V 63. minutě se k zajímavému pokusu konečně dostali i Češi. Ladislav Krejčí zpětnou přihrávkou nahrál Dočkalovi, jehož následnou střelu německý gólman Manuel Neuer jen tak tak vytěsnil na roh.

O pár desítek sekund později to ale byli Němci, kteří se radovali z gólu. Jonas Hector poslal ideální balon na Müllera, který se zblízka nemýlil a poslal svůj tým do třígólového vedení.

V posledních 25 minutách už žádná branka nepadla. Němci sice měli ještě několik šancí ke zvýšení skóre, ale čtvrtý gól nepřidali.

V samotném závěru mohli na 1:3 snížit Češi, gól Krejčího však rozhodčí kvůli sporně odmávanému ofsajdu neuznal. Zápas tak skončil výhrou Německa 3:0.

V kvalifikační skupině C patří Česku s jedním bodem ze dvou zápasů čtvrté místo. Němci mají po sobotní výhře šest bodů a díky lepšímu skóre vedou tabulku před Ázerbájdžánem.

Kvalifikace mistrovství světa 2018 ve fotbale - utkání skupiny C v Hamburku:
Německo - ČR 3:0 (1:0)
Branky: 13. a 65. Müller, 49. Kroos. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). ŽK: Kadeřábek, Pavelka (oba ČR). Diváci: 51.299 (vyprodáno).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme