Fotbalisté Olomouce rozstříleli Baník 6:2, přiblížili se nesestupovým pozicím

Souboj dvou nejhorších týmů útoků fotbalové ligy přinesl osm gólů. Předposlední Sigma Olomouc porazila Ostravský Baník 6:2. Hanáci se tak přiblížili čtrnácté Jihlavě na rozdíl tří bodů. Ostatní týmy ale mají zápas 23. kola k dobru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Ordoš jeden gól Olomouce dal, na druhý přihrál

Michal Ordoš jeden gól Olomouce dal, na druhý přihrál | Zdroj: ČTK

Baník i přes svou beznadějnou pozici v tabulce na Andrově stadionu sympaticky bojoval a ve 29. minutě se ujal vedení, když Daniel Holzer zakončil spolupráci Hrubým zakončením okolo nohy brankáře Buchty.

Vedení ale Ostravanům vydrželo jen necelé dvě minuty. Pak si Michal Ordoš všiml prázdné branky za vyběhnutým gólmanem Chmielem a lehkým obloučkem vyrovnal. O chvíli později se navrátilec do olomoucké sestavy proměnil v asistenta, předložil míč Petru Ševčíkovi, který l zaznamenal svůj první zásah v lize.

Záložník Olomouce ale zažil i smolný moment, když po hodině zápasu nasměroval centr Hrubého za vlastního brankáře a vyrovnal.

Rozhodlo se 20 minut před koncem. Ostravský záložník Červenka zezadu objal ve vlastním pokutovém území olomouckého stopera Radakoviče a rozhodčí Kocourek nařídil pokutový kop. Příležitost rozhodnout chladnokrevně využil Jakub Plšek a začal olomoucký brankostroj.

Ve zbytku zápasu se obrana Baníku rozpadla a dostala ještě tři branky. Trefili se Jan Navrátil, Jakub Petr a Tomáš Malec. Michal Ordoš zakončil zápas s bilancí jednoho gólu a tří asistencí. Po výhře 6:2 má Sigma 20 bodů a na čtrnáctou Jihlavu má tříbodový odstup.

23. kolo pokračuje šesti zápasy zítra. První plzeň hraje doma s Jihlavou, druhá Sparta zajíždí na Slovácko. Víkendový program uzavře nedělní pražské derby Dukla – Slavia.

23. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Baník Ostrava 6:2 (2:1)
Branky: 31. Ordoš, 39. Ševčík, 68. Plšek z pen., 75. Navrátil, 82. Petr, 90.+1 Malec - 29. Holzer, 61. vlastní Ševčík. Rozhodčí: Kocourek - Mokrusch, Pochylý. ŽK: Šindelář - Sukup, Lásik, Červenka, Lučič. Diváci: 5317.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme