Fotbalisté Plzně opět zaváhali. S Mladou Boleslaví prohráli doma 1:2

Fotbalisté Plzně ztratili během šesti dnů podruhé ligové body. Po pondělní remíze v Teplicích tentokrát vyšli z utkání s Mladou Boleslaví zcela naprázdno. Na domácím stadionu podlehli ve 25. kole Středočechům 1:2 a na druhou Spartu, která svůj zápas odehraje v neděli, mají náskok šesti bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aidin Mahmutovič (vpravo) si na mladoboleslavskou obranu nepřišel

Aidin Mahmutovič (vpravo) si na mladoboleslavskou obranu nepřišel | Zdroj: ČTK

23:2. Zatímco Mladé Boleslavi stačil ke dvěma gólům stejný počet střel. Plzni 23 míčů mířících směrem k brance hostů nepřineslo více jak jeden. Špatný den Viktorky navíc odstartoval obrovskou hrubkou gólman Kozáčik.

Slovenský reprezentant vyběhl ve snaze zneškodnit dlouhý nákop Středočechů hluboko do hřiště. Míč ale napálil přímo do Skaláka a ten se při formě, která ho momentálně doprovází, nemýlil.

Mladoboleslavští, v jejichž týmu chybělo kvůli různým absencím osm hráčů a jejichž sestavu opustil už po čtvrthodině hry zraněný Bořil, se poté zatáhli do defenzívy. Plzeňský tlak ale vyrovnání nepřinesl. Vaňkova rána šla mimo, Hořava a Mahmutovič pak hlavičkovali těsně vedle.

Krátce po přestávce pak modrobílí předvedli podařený protiútok. Na pas za obranu si naběhl Zahustel a z pravé strany přehodil Kozáčika.

Zato nejlepší ligový útok i nadále zahazoval šance za šancí. Na Hrušku nevyzráli Pilař, Holenda ani Vaněk.

Zdramatizovat duel se až v 78. minutě podařilo střídajícímu Kolářovi. 29letý záložník dorazil za Hrušku střelu Holendy, které předcházela rychlá kombinace domácích.

Další gól už svěřenci trenéra Koubka nepřidali. První porážku na domácím stadionu od května 2013 jim nepomohlo odvrátit ani vyloučení Skaláka v 89. minutě, kdy důrazný forvard opouštěl hřiště po druhé žluté kartě.

Západočeši prohráli v lize naposled v listopadovém duelu s Jihlavou. Na druhé straně Mladá Boleslav čekala na vítězství na plzeňském trávníku od roku 2006.

25. kolo první fotbalové Synot ligy:

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky:
78. Kolář - 31. Skalák, 50. Zahustel. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Kubr. ŽK: Skalák, Magera, Hruška, Pajer. ČK: 89. Skalák (všichni M. Boleslav). Diváci: 10950.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Kovařík - Vaněk, Hrošovský - Petržela (55. D. Kolář), Hořava, Pilař (70. Baránek) - Mahmutovič (46. Holenda). Trenér: M. Koubek.
M. Boleslav: Hruška - Kysela, Křapka, Koch, Bořil (16. Thalamy) - Zahustel (70. Milla), Štohanzl, Vacek, Bartl - Skalák, Magera (82. Pajer). Trenér: K. Jarolím.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme