Fotbalisté Plzně porazili Táborsko a postoupili do osmifinále poháru

Plzeňští fotbalisté potvrdili roli favorita a postoupili přes Táborsko do osmifinále Poháru FAČR. Ve 3. kole vyhráli na půdě druholigového celku 3:0 po trefách Jana Kovaříka, Ondřeje Vaňka a vlastní branky Ivana Ciferského. Příštím soupeřem Viktorie bude Hradec Králové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně (ilustrační foto)

Fotbalisté Plzně (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Plzeň, která nastoupila s několika změnami v sestavě, šla do vedení po půlhodině hry. Záložník Kovařík ukázal svou kopací techniku, když z přímého kopu poslal míč přesně do šibenice.

Po změně stran si i Táborsko vypracovalo nadějné příležitosti, ale místo vyrovnání přišel druhý inkasovaný gól. V 64. minutě nařídil sudí pokutový kop za hraní rukou ve vápně a Vaněk se nemýlil. O chvíli později si navíc srazil míč do vlastní sítě domácí obránce Ciferský.

Krok k postupu do čtvrtfinále udělal Třinec, který si v úvodním osmifinálovém klání poradil s konkurentem z druhé ligy Opavou 2:0. Odveta je na programu za dva týdny.

3. kolo fotbalového Poháru FAČR:
Táborsko - Plzeň 0:3 (0:1)
Branky: 31. Kovařík, 64. Vaněk z pen., 70. vlastní Ciferský.

Úvodní utkání osmifinále fotbalového Poháru FAČR:
Třinec - Opava 2:0 (0:0)
Branky: 74. Vomáčka, 85. Gavlák.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme