Fotbalisté Plzně přestříleli poslední Hradec a vedou ligu o tři body

Fotbalisté Plzně vyhráli v utkání 18. kola 3:2 na půdě Hradce Králové a po sobotním zaváhání Sparty si na čele Synot ligy si vytvořili tříbodový náskok. Západočeši museli v souboji s posledním týmem tabulky dvakrát dotahovat a tři body jim zařídil až v 76. minutě Rajtoral.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský Aidin Mahmutovič v souboji s hradeckým Tomášem Holešem

Plzeňský Aidin Mahmutovič v souboji s hradeckým Tomášem Holešem | Zdroj: ČTK

Plzeň si s Hradcem poradila v předchozích sedmi ligových zápasech a i v tom osmém v pořadí se dostala do vedení. Už po čtyřech minutách Limberský na levé straně vysunul Koláře, který zpoza obránce překvapil gólmana Koubka střelou k bližší tyči.

Ligový lídr se ovšem z vedení radoval jen tři minuty. Po chybě v defenzivě se k zakončení v šestnáctce dostal Halilovičovi, jeho střelu obrana ještě zablokovala, ale následný oblouček Čermáka už v hostující síti skončil.

Plzeň se na tři body v Hradci nadřela. Takový zápas jsem čekal, přiznal Kolář

Číst článek

Nováček se prezentoval sympatickým výkonem a ve 20. minutě mohl jít do vedení, jenže Chlebounou hlavičku reflexivně vyrazil Kozáčik.

Plzeň se podruhé dostal do vedení v 51. minutě, kdy Kolář přiťukl ve vápně Vaňkovi, jenž s pomocí tyče překonal Koubka. Hradečtí ovšem znovu dokázali rychle odpovědět. Pěknou kombinační akci zakončil sám před Kozáčikem Halilovič.

O tom, že tři body si přeci jen odveze lídr, rozhodla 76. minuta. Po centru Kovaříka poslal z voleje míč přesně ke vzdálenější tyči Rajtoral.

18. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 2:3 (1:1)
Branky: 7. Čermák, 63. Halilovič - 4. D. Kolář, 51. Vaněk, 76. Rajtoral. Rozhodčí: Marek - Wilczek, Kříž. ŽK: Malinský - Petržela, Vaněk. Diváci: 4297.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme