Fotbalisté Plzně převzali pohár pro mistra, králem střelců je Lafata

Mistrovská Viktoria Plzeň se s fotbalovou sezonou rozloučila vítěznou přestřelkou proti Příbrami. Nejlepším střelcem sezony se stal David Lafata, který Spartě zajistil bod v derby s Bohemians. Ze čtvrtého místa půjde do předkola Evropské ligy Mladá Boleslav po výhře nad Jihlavou, ostravští fanoušci při posledním zápase na Bazalech sledovali remízu s Duklou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovský pohár převzali fotbalisté Viktorie Plzeň

Mistrovský pohár převzali fotbalisté Viktorie Plzeň | Zdroj: ČTK

Viktoriáni mohou třetí titul za poslední roky slavit už dva týdny, možná i proto ještě po poločase prohrávali s Příbramí 1:2. Po změně stran ale Pilař, Holenda přes hlavu a Kolář dvěma góly zápas otočili. Definitivní mistrovské oslavy tak začaly po vítězství 5:2.

Prohra Příbrami zároveň definitivně zajistila 4. místo a předkolo Evropské ligy pro Mladou Boleslav. Středočeši si postup do pohárů zároveň pojistili výhrou 3:0 nad Jihlavou.

Korunu krále ligových střelců získal kanonýr Sparty David Lafata. Svým dvacátým gólem v sezoně zachránil remízu svého týmu v derby proti Boheminas. Klokani totiž na Letné dlouho vedli po lobu Elvise Bratanoviće ze závěru první půle.

Lafatovým soupeřem v pořadí střelců byl Milan Škoda ze Slavie, ten se ale proti Slovácku neprosadil. V křeči hrající sešívání prohráli 1:3 a v konečné tabulce skončili jedenáctí, Slovácko deváté.

Na ostravských Bazalech se hrál po 56 letech poslední prvoligový zápas. Baník v něm remizoval s pražskou Duklou 1:1, když rozhodčí odvelel hráče do kabin několik minut před koncem po zasypání hrací plochy světlicemi.

S ligou se rozloučili také fotbalisté Hradce Králové a Českých Budějovic. Zatímco Jihočeši dostali v Liberci od Slovanu 5 branek, „votroci“ si po sympatickém výkonu na Stínadlech odvezli 3 body z Teplic.

Jablonec vedl v Brně po prvním poločase už 3:0, ve druhé pětačtyřicetiminutovce sice Zbrojovka snížila na rozdíl jediné branky, k vyrovnání jí ale nepomohlo ani vytrvalé útočení brankáře Melichárka.

30. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 5:2 (1:2)
Branky: 31. a 59. Holenda, 68. a 87. D. Kolář, 55. Pilař - 4. Bednář, 39. Zápotočný. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Štěrba. ŽK: Vaněk, Horváth (oba Plzeň). Diváci: 11.112.

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:1 (1:0)
Branky: 2. Kukec - 80. Jakub Mareš. Rozhodčí: Ardeleánu - Dobrovolný, Pochylý. ŽK: Považanec, Beauguel (oba Dukla). Diváci: 10.340.

FK Teplice - FC Hradec Králové 1:3 (1:1)
Branky: 15. Takács - 29. Petrus, 53. P. Mareš z pen., 65. Vaněček. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Mozol, Jablonský, Krob - Plašil. Diváci: 1270.

FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 3:0 (1:0)
Branky: 45. Klobása, 65. Ščuk, 79. Magera. Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Kotalík. ŽK: Mendy, Klobása - Kliment. Diváci: 2418.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
Branky: 77. Lafata - 37. Bratanovič. Rozhodčí: Orel - Moláček, Kubr. ŽK: Dočkal, Holek - Gajič, Šmíd, J. Rada, Zlámal. Diváci: 9330.

Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec 2:3 (0:3)
Branky: 72. Sýkora, 81. Jugas - 14. a 43. Doležal, 6. F. Novák. Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Černý. ŽK: Moukanza - Čížek. Diváci: 3562.

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 5:1 (1:1)
Branky: 35. a 58. Šural, 76. Breznaník, 85. Fleišman, 89. Hadaščok - 30. Řezáč. Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Vysloužil. ŽK: Pavelka - Otepka. Diváci: 3875.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:3 (0:1)
Branky: 88. Bílek - 17. Došek, 55. Trávník, 69. Valenta. Rozhodčí: Nenadál - Kotík, Jiřík. ŽK: Zmrhal - Kalouda, Kuncl. Diváci: 3987.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme