Fotbalisté Plzně vedou Gambrinus ligu už o 12 bodů

Plzeňská Viktoria využila zaváhání Sparty a po výhře nad Brnem má v čele Gambrinus ligy dvanáctibodový náskok. Stáhnout ho mohou v pondělní dohrávce 12. kola fotbalisté Olomouce, které čeká duel na stadionu Slovácka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně slaví vítězství nad Brnem

Fotbalisté Plzně slaví vítězství nad Brnem | Zdroj: ČTK

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 4:1 (2:1)

Jako první se v zápase prvního celku ligy s posledním mohli překvapivě prosadit hosté, chybu Horvátha ale Hodek v 10. minutě nepotrestal. O šest minut později už Plzeňští vedli. Kapitán Horváth svou minelu napravil krásnou nahrávkou na Rezka, jehož centr proměnil Milan Petržela.

Čerstvý reprezentant byl i u druhé trefy Západočechů. V pokutovém území ho totiž fauloval Hudec a Jan Rezek se proměněnou penaltou katapultoval do čela ligové tabulky střelců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas proti Brnu hodnotí plzeňský střelec Jan Rezek

Ještě do poločasu Zbrojovka snížila, ve 40. minutě se prosadil Tomáš Michálek. Jenže ve druhé půli domácí stvrdili svou dominanci. V 71. minutě dal Rezek už svůj devátý gól v sezoně.

Pozadu nezůstal ani další plzeňský kanonýr, v 78. minutě stanovil konečné skóre na 4:1 Daniel Kolář, autor osmi letošních ligových branek.

Branky: 27. z pen. a 70. Rezek, 15. Petržela, 79. Kolář - 40. Michálek. Rozhodčí: Mikel - Lakomý, Urban. ŽK: Dostálek, Hamouz, Trousil - Rezek, Kolář. Diváci: 6138.

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rada (87. Brezinský) - Petržela, Horváth, Kolář (79. Ďuriš), Rezek - Bakoš (64. Jiráček). Trenér: Vrba.

Brno: Lejsal - Dřížďal (79. Matyska), Hudec, Trousil, Hamouz - Michálek, Dostálek, Simerský, Střeštík (64. Michna) - Kalabiška (88. Šamánek), Hodek. Trenér: Večeřa.

Baumit Jablonec - Příbram 5:1 (1:0)

První zápas v roli hlavního trenéra Příbrami Romanu Nádvorníkovi nevyšel. V Jablonci utržil jeho výběr debakl 1:5, ačkoliv v úvodním poločase to na tak divoký výsledek nevypadalo. Ty největší šance totiž domácí Tomáš Pekhart s Davidem Lafatou spálili. Prvně jmenovaný ale ve 45. minutě Jabloneckým vedení přece jen zařídil.

Ve 47. minutě nastřelil Vošahlík tyč, o osm minut později už ale Jan Kovařík mířil přesně. Ze spoluhráčů ho do konce utkání napodobili ještě Anes Haurdič, Karel Piták a znovu Pekhart. Za Středočechy korigoval až v závěru Michal Klesa.

Branky: 45. a 85. Pekhart, 55. Kovařík, 74. Haurdič, 78. Piták - 90. Klesa. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Lhoták. ŽK: Divíšek (Příbram). Diváci: 2455.

Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Drsek, Jablonský - Vošahlík (66. Haurdič), Jarolím (74.Piták), Loučka, Kovařík (90. Hovorka) - Pekhart, Lafata. Trenér: Komňacký.

Příbram: Hruška - Plašil, J. Štochl, Nohýnek, Divíšek - Klesa, Macek (56. Borek), Tarczal, Pleško - Jurdík (66. Šlapák), Huňa (77. Ibe). Trenér: Nádvorník.

Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:0

Gólové hody z Jablonce a Plzně "odnesli" fanoušci v Hradci Králové, na které už žádné branky "nevyzbyly". Dvě největší příležitosti zahodil už v první pětiminutovce domácí Pavel Dvořák.

Rozhodčí: Jech - Kordula, Kovařík. ŽK: Pilař - Opiela, Procházka, Rolko, Šírl, Dimitrovski. Diváci: 4526.

Hradec: Hanuš - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Fischer, Hochmeister (84. Kocourek), Janoušek, Poděbradský - Rezek (63. Černý), Dvořák (87. Hájovský), Pilař. Trenér: Kotal.

Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Procházka, Opiela, Fabián (80. Táborský) - Kulič (68. Řezníček), Chramosta (84. Toleski). Trenér: Stanner.

Ústí nad Labem - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Oba soupeři se utkali podruhé v krátké době. Úterní zápas Ondrášovka Cupu vyhrála Slavia, v lize se na domácí půdě Ústeckých v Teplicích zrodila remíza. V prvním poločase měli blíže třem bodům Severočeši, v druhém naopak sešívaní.

V 50. minutě šel hostující Milan Černý sám na brankáře Bučka, ten ale jeho pokus vyrazil. Tlak Slavie zesílil od 55. minuty, kdy byl vyloučený ústecký obránce Janů. Přesilovku využili červenobílí v 66. minutě, kdy Karol Kisel proměnil pokutový kop nařízený za ruku obránce Valenty.

Jenže už za dvě minuty srovnal domácí Tomáš Krbeček. Na remíze nic nezměnil ani Trapp na jedné, ani Veverka na druhé straně. Slavia tak zůstala o skóre před svým soupeřem na 14. místě, Ústí je 15.

Branky: 68. Krbeček - 66. Kisel z pen. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Tacina. ŽK: Krbeček, Janů, Valenta - Kisel, Hora, Koubský. ČK: 55. Janů (Ústí). Diváci: 4328.

Ústí: Buček - Hyčka, Džuban, Valenta, Janů - Doležal (63. Polák), Vrtělka, Volek (45. Martykán) - Jindráček - Krbeček, Kraut (77. Veverka). Trenér: Habanec.

Slavia: Zlámal - Janda (36. Trapp), Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Jarolím, Belaid (70. Vyhnal), M. Černý - Kisel, Hloušek (81. Koreš). Trenér: M. Petrouš.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

V dalším duelu týmů ze spodní části tabulky byli šťastnější Jihočeši. Ti se jako první dostali díky trefě Pavla Mezlíka do vedení, Baník ovšem brzy vyrovnal. Po podklouznutí domácího Horejše se trefil Radim Řezník.

Když se ani v jedné ze svých příležitostí neprosadil ostravský Robert Zeher, zajistil vítězství Dynamu jeho nejlepší kanonýr Zdeněk Ondrášek.

Branky: 13. Mezlík, 66. Ondrášek - 25. Řezník. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Mezlík, Ondrášek, Stráský - Greguš, Lukeš, Frejlach, Neves. Diváci: 3154.

Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Lengyel, Riegel - Mezlík, Černák, Rakovan (88. Žižka), Otepka, Pecka (70. Hudson) - Ondrášek (76. Stráský). Trenér: Šilhavý.

Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Marek - Lukeš, Greguš (85. Bolf), Frejlach - Koukal (74. Šenkeřík), Varadi, Zeher (88. Pilík). Trenér: Koubek.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme