Fotbalisté PSG drtí francouzskou ligu. Neprohráli rekordních 33 zápasů v řadě

Fotbalisté Paris Saint Germain dominují francouzské lize s obrovským náskokem, který teď potvrdili novým rekordem. Účastník Ligy mistrů včera vyhrál nad Lorientem 3:1 a ve 33. utkání po sobě neprohrál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

PSG táhne za úspěchy kapitán Zlatan Ibrahimović

PSG táhne za úspěchy kapitán Zlatan Ibrahimović | Zdroj: Reuters

Jméno největší hvězdy pařížského klubu Zlatana Ibrahimoviće je pro francouzské fanoušky trochu náročné, švédský fotbalista jim ale dává dost důvodů, aby se ho naučili. Nejlepší střelec francouzské ligy se trefil i tentokrát, jeho gól na začátku druhého poločasu byl i tím vítězným.

„3:1 je trochu krutý výsledek, ale ukazuje to kvalitu domácích. Nepůjčí vám míč, nedá se s nimi moc hrát. Že neprohráli 33 zápasů, to je působivá série, kterou můžeme jen obdivovat. Hrají chytře a i se spoustou individualit působí jako tým,“ připomíná kouč Lorientu Sylvain Rippol.

Přehrát

00:00 / 00:00

Víc o rekordní sérii PSG zjistil reportér ČRo Martin Charvát

Pro většinu hráčů francouzské ligy je zápas v Parku princů zážitkem, který se ale často změní v nepříjemnou vzpomínku. Klub s Eifellovou věží ve znaku totiž vyhrál tři poslední ročníky a na svém stadionu spíše rozdává góly, ne body.

Proto teď překonal 21 let staré maximum, neprohrál 33 zápasů v řadě. Doposud se o nejdelší série dělil s 32 zápasů dlouhou sérií Nantes z let 1994 a 1995.

„Tenhle rekord už samozřejmě něco znamená, ale výkon sám o sobě nebyl zrovna dobrý. Více jsme reagovali na to, co nám soupeř povolil, než abychom sami určovali, jaký bude zápas. A to už se nám nějakou dobu nestalo. Ale za to můžu částečně já sám, protože jsem hodně obměnil sestavu a v takovém případě je normální, že pak máte nějaké problémy,“ přiznává trenér Paris Saint Germain Laurent Blanc.

Jeho tým teď může francouzskou ligu téměř vypustit. Jeho klub má titul v podstatě jistý, a tak se může soustředit na vyřazovací fázi Ligy mistrů - za dva týdny přivítá londýnskou Chelsea.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme