Fotbalisté Slavie neudrželi náskok, s Boleslaví prohráli 3:4

Úvodní zápas dvacátého kola fotbalové ligy skončil vítězstvím Mladé Boleslavi na Slavii. V gólově bohatém duelu pražské se příliš nepředvedli brankáři obou celků a o vítězství Středočechů rozhodl v nastavení Tomáš Wágner.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie se vítězství svých oblíbenců nedočkali

Fanoušci Slavie se vítězství svých oblíbenců nedočkali | Foto: Jaroslav Plašil

První poločas dlouho ovládala domácí Slavia. Domácí se dostali do vedení 2:0 po dorážce Jaromíra Zmrhala a precizně provedeném přímém kopu Levana Keniy. Za Středočechy ale okamžitě kontroval Ščuk a těsně před poločasovou přestávkou využil nedůslednosti brankáře Hrubeše k vyrovnání na 2:2 Šisler.

I ve druhém poločase šla Slavie do vedení, obrovskou chybu Středočechů v obraně využili Zmrhlal se Škodou. Nejlepší střelec soutěže vstřelil 14. gól v sezoně a opět povzbudil fanoušky k vyvolávání svého jména v souvislosti s reprezentací.

Mladoboleslavští se ale nevzdali. Po hodině hry vyrovnal z přímého kopu Skalák a když už se 5 tisíc diváků smiřovalo s dělbou bodů, naběhl si do pokutového území Wágner a přesnou hlavičkou rozhodl o vítězství svého týmu 4:3.

Středočeši dávají zapomenout na neúspěšný vstup do jara. Vyhráli druhý zápas v řadě a v neúplné tabulce na čtvrtém místě odskočili pátým Teplicím na 5 bodů. Slavia je sedmá, v závislosti na dalších výsledcích 20. kola jí ale reálně hrozí propad do druhé poloviny pořadí.

20. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 3:4 (2:2)
Branky: 23. Zmrhal, 37. Kenija, 47. Milan Škoda - 38. Ščuk, 43. Šisler, 62. Skalák, 90.+1 Wágner. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Kenija, Mikula - Štohanzl. Diváci: 5182.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme