Fotbalisté Slavie otočili zápas Duklou a vyhráli 2:1

Slavia zvítězila po dvou remízách. Ve 14. kole ePojisteni ligy porazila pražskou Duklu. Ovšem do vedení se první dostali domácí zásluhou Bosňana Aldina Čajiče. Ve druhém poločase ale slávisté otočili vývoj zápasu během deseti minut a pojistili si třetí příčku v tabulce. Slavia udržela neporazitelnost už ve dvacátém utkání pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia porazila ve 14. kole Duklu. Na snímku Lukáš Štětina v souboji se slávistou Jaroslavem Mihalíkem

Slavia porazila ve 14. kole Duklu. Na snímku Lukáš Štětina v souboji se slávistou Jaroslavem Mihalíkem | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Dukla se dostala do šance už v osmé minutě, ale gólman Slavie Jiří Pavlenka byl pozorný. Na druhé straně našel Josef Hušbauer přihrávkou přes celé hřiště Jaromíra Zmrhala. Ten si chtěl ještě narazit míč se spoluhráčem, ale to se nepodařilo.

V devětatřicáté minutě Slavia sice vsítila gól, ale neplatil kvůli ofsajdu. O dvě minuty později se centrovaný míč odrazil na hranici šestnáctky k volnému Antonínovi Barákovi, kterému střela z voleje sedla. Gólman Filip Rada ale střelu vytěsnil k tyči.

Těsně před koncem poločasu šla Dukla do vedení. Z hranice vápna propálil Pavlenku Aldin Čajič přízemní střelou k tyči.

Slavia zahrozila v druhé části po rohovém kopu a stejně tak Dukla, která sice vyřešila dobře přečíslení, ale finální nahrávka byla moc dlouhá. Ve třiapadesáté minutě se podařilo hostům srovnat. Nákop brankáře Pavlenky se kvůli smolné teči odrazil ke střídajícímu Murisi Mešanovičovi a ten srovnal na 1:1. Bosenský útočník potvrdil pozici nejproduktivnějšího náhradníka v soutěži.

O chvíli později zahrozila Dukla z rohového kopu, kdy se Pavlenka musel natahovat pro míč. Na druhé straně ale nestačil Rada na Milana Škodu a jeho střelu k tyči. Srovnat mohl ke konci utkání ještě Jan Juroška, ale ve skluzu se mu nepovedlo usměrnit střílený Bauguelův centr. V závěru ještě prověřil gólmana Dukly Barák. Zápas začal později zřejmě kvůli zásahu policejních těžkooděnců.

14. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Slavia Praha 1:2 (1:0)
Branky: 45. Čajič - 53. Mešanovič, 63. Škoda. Rozhodčí: Královec - Vlasjuk, Kubec. ŽK: Kušnír, Tetour, Považanec - Hušbauer, Bořil. Diváci: 5273.
Sestavy:
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Miloševič - Hanousek, Považanec, Tetour (87. Smejkal) - Olayinka (71. Beauguel), Néstor, Čajič (74. Juroška). Trenér: Hynek.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Frydrych, Bořil - Ngadeu - Zmrhal (46. Mešanovič), Hušbauer (77. Ščuk), Barák, Mihalík (70. Van Buren) - Škoda. Trenér: Šilhavý

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme