Fotbalisté Slovácka a Liberce si s chutí zastříleli, Bohemians remizovali s Hradcem

Ve fotbalové Synot lize se dařilo favoritům. Slovácko si bez problémů poradilo s Příbramí, stejně tak Liberec rozstřílel ostravský Baník. Ve vršovickém Ďolíčku se pak pražští Bohemians rozešli smírně s Hradcem Králové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Šural vstřelil do sítě Baníku Ostrava tři góly

Josef Šural vstřelil do sítě Baníku Ostrava tři góly | Zdroj: ČTK

Slovácko chtělo napravit nepovedený výkon z posledního kola v Hradci Králové a hned v 10. minutě se radovalo z vedení, když se v souboji s brankářem Krbečekem prosadil hlavou kanonýr Došek.

Za dalších jedenáct minut domácí zvýšili. Centr Rady poslal bez přípravy za Krbečkova záda Kalouda. Hned po změně stran definitivně rozhodl Diviš, který obešel i brankáře a poslal míč do odkryté branky.

Příbram ještě utkání gólem Filla zdramatizovala, ale konečný účet uzavřel svým druhým gólem v utkání Kalouda, ke kterému se šťastně dostal tečovaný centr.

Liberecký Šural se proti Ostravě radoval z hattricku

Liberec stále čekal na první ligovou výhru v letošní sezoně a vykročil za ní rázně. V prvním poločase se hned dvakrát prosadil Šural. Nejdříve tečoval přihrávku Ďubka, a tři minuty před přestávkou z úhlu tvrdou střelu prostřelil Pavlenku.

U třetí branky liberecký útočník asistoval, když připravil ideální pozic pro nabíhajícího Frýdka. Hosté nezachytili ani nástup do druhého poločasu. Za to je potrestal čtvrtou brankou Ďubek a vzápětí zkompletoval hattrick Šural.

Konečnou podobu dal výsledku z pokutového kopu liberecký kapitán Fleišman, který potrestal faul brankáře Pavlenky na Frýdka.

V Ďolíčku padaly góly pouze z pokutových kopů

Ve vršovickém Ďolíčku se domácí Bohemians dostali do vedení hned ve 4. minutě. Při rohovém kopu fauloval Kotiš Radu a z nařízeného pokutového kopu se nemýlil Jindříšek.

Hosté po půlhodině vyrovnali a také se radovali z proměněné penalty a také u toho byl záložník domácích Rada. Tentokrát však zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, což potrestal hradecký Dvořák.

Bohemians ve druhém poločase vstřelili sice gól Mikušem, ale rozhodčí ho kvůli postavení hráče v ofsajdu neuznal. Ani další šance na obou stranách gólem neskončily, takže utkání skončilo dělbou bodů.

6. kolo Synot ligy:

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 4:1 (2:0)
Branky: 21. a 78. Kalouda, 9. Došek, 49. Diviš - 71. Fillo. Rozhodčí: Nenadál - Wilczek, Hock. ŽK: Šumulikoski, Kerbr, Rada - Hnaníček, Řezníček, Neves, Hájovský, Zeman. Diváci: 3967.
Slovácko: Heča - Kuncl (39. Daníček), T. Rada, Břečka, Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Kalouda, Valenta (80. Havlík), Kerbr (86. Sadílek) - Došek. Trenér: Habanec.
Příbram: L. Krbeček - Sus (53. Švancara), Hájovský, Zápotočný, Neves - Pilík, Hnaníček - J. Mareš, Fillo, Zeman (84. Matějů) - Řezníček (65. Stratil). Trenér: Čuhel.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 6:0 (3:0)
Branky: 13., 42. a 51. Šural, 45.+1 Frýdek, 47. Ďubek, 55. Fleišman z pen. Rozhodčí: Pechanec - Jiřík, Kubr. ŽK: Ďubek - Stronati. Diváci: 4938.
Liberec: O. Kolář - Mudra, Pokorný (64. Karišik), Pimpara, Fleišman - Obročník - Šural, Ďubek, Pavelka (75. Dydowicz), Frýdek - Hadaščok (58. Kolár). Trenér: Slovák.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek (54. Kaša), Stronati, Holzer - Mensah, Greguš - Kukec (77. Šichor), Lindpere (46. De Azevedeo), Štěpán - Narh. Trenér: Bernady.

Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 1:1 (1:1)
Branky: 4. Jindřišek z pen. - 32. P. Dvořák z pen. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Hrabovský. ŽK: Engelmann - Kotiš, Križko, P. Mareš, P. Dvořák. Diváci: 4686.
Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec (82. Bartek), Mosquera, Bratanovič (61. Nerad) - Mikuš (68. Lietava). Trenér: Pivarník.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Križko, Kotiš - Štípek, A. Čermák (72. P. Černý), Halilovič (60. Šultes) - P. Dvořák (84. Prokeš). Trenér: Prokopec.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme