Fotbalisté Sparty budou v semifinále MOL cupu proti Jablonci dotahovat dvougólovou ztrátu

Fotbalová Sparta bude od půl šesté na Letné bojovat v odvetě semifinále domácího poháru. Jen úspěch proti Jablonci Pražanům uchová šanci získat v této sezóně aspoň jednu trofej. První semifinálový duel ale Sparta na severu Čech prohrála 0:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonec porazil Spartu 2:0

Jablonec porazil Spartu 2:0 | Zdroj: ČTK

Na úspěšné tažení Evropskou ligou soupeři v Česku ohledy neberou, Sparta na jaře ztratila šanci na ligový titul a nepřesvědčivým výkonem v Jablonci si vytvořila pro pohárovou odvetu složitou pozici.

To se jí sice stalo i v předchozích kolech, ale tentokrát nedala ani gól a o dva prohrála.

Sparťanský kouč Zdeněk Ščasný přesto věří, že jeho tým ještě může semifinálové utkání s Jabloncem zdramatizovat. „Pokud zlepšíme náš výkon, tak je odveta ještě otevřená a o postup se popereme,“ slíbil fanouškům.

Sparta do utkání půjde v sestavě s desítkou juniorů a dorostenců.

Pro Jablonec je pohár jedinou šancí, jak z průměrné sezóny udělat úspěšnou a může ho hřát zkušenost, že před několika týdny na Letné odehrál vyrovnaný zápas. Tehdejší porážka 1:2 by teď Severočechům k postupu do finále stačila.

„Jsme teprve v poločase dvojutkání, ve kterém máme velice slušnou výchozí pozici. Čeká nás ten nejtěžší soupeř, protože Sparta udělá doma všechno pro to, aby s tím postupem ještě něco udělala,“ řekl před utkáním jablonecký trenér Zdenko Frťala.

Vítěz dnešního zápasu se postaví ve finále MOL Cupu Mladé Boleslavi. Zápas je na programu ve středu 18. května od 18:15 hodin v Teplicích.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme