Fotbalisté Sparty klopýtli, nezvládli pohárový zápas v Pardubicích

Fotbalisté Sparty zaváhali v prvním osmifinále domácího poháru. Na hřišti druholigových Pardubic se gólově neprosadili a prohráli 0:1. Z výkonu svého mužstva nebyl sparťanský trenér Ščasný nadšený už v první půli, i proto poslal do druhého poločasu hráče, které chtěl původně šetřit. Ale nakonec ani to na výhru nestačilo a odveta na Letné nebude pro pražský tým snadná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty prohráli v prvním zápase osmifinále poháru v Pardubicích

Fotbalisté Sparty prohráli v prvním zápase osmifinále poháru v Pardubicích | Zdroj: ČTK

„Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápase. Porazili Teplice, Slavii a dnes i nás. Není to náhoda a musíme se z toho poučit,“ zalitoval porážky v Pardubicích obránce Sparty Mario Holek.

Pro Pardubice byl souboj se Spartou svátkem a o motivaci neměli nouzi. Pražský tým v zápasu od začátku tahal za kratší konec. Východočeši si vypracovali několik slibných šancí a v prvním poločase mohli dát i více než jednu branku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta prohrála na půdě druholigových Pardubic. A zaslouženě, shodují se hráči i trenéři

„Udělali jsme chyby, které soupeře nakoply. My byli v křeči,“ hledal příčiny Holek.

Velké výhrady ke svému týmu měl sparťanský trenér Zdeněk Ščasný. V první půli měl výkon Pražanů k ideálu daleko, ve druhé se to sice zlepšilo, ale na vyrovnání nebo obrat to nestačilo.

„V první a druhé půli byl obrovský rozdíl v přístupu, pak už tam nespadlo nic. Prochodili jsme první poločas, to je trestuhodné, ale byl to typický pohárový zápas. Ještě máme odvetu,“ věří Ščasný v obrat.

„Smekám před našimi hráči, jsem z toho naměkko. Nechci být neskromný, ale když spočítám šance, bylo vítězství zasloužené,“ pochválil své hráče kouč Pardubic Jiří Krejčí.

Odveta se hraje na Letné 3. prosince.

Vojtěch Man, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme