Fotbalisté Sparty s přehledem porazili Karvinou. Na vedoucí Plzeň nyní ztrácí 7 bodů

V rámci posledního zápasu 14. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy hostila Sparta nováčky z Karviné. Hráči pražského celku tentokrát nezaváhali a zvítězili 3:0. Sparta o své výhře rozhodla již v průběhu první půle, ve které zásluhou Holzera a Pulkraba získala dvougólový náskok. Svěřenci Davida Holoubka díky tříbodovému zisku snížili ztrátu na vedoucí Plzeň na rozdíl sedmi bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty si poradili s Karvinou

Fotbalisté Sparty si poradili s Karvinou | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Sparťané se prvního gólu dočkali velmi brzy, když jim na jeho vstřelení stačily necelé čtyři minuty. Na počátku celé akce stál Mareček, který dobře načasovanou přihrávkou našel Juliše a ten následně ideálním pasem poslal míč Danielu Holzerovi. Středopolař Sparty poté už neměl těžkou práci a zajistil svému týmu vedení.

Letenští měli více ze hry i posléze, nicméně i hráči Karviné se v průběhu prvního poločasu dokázali několikrát dostat ke střele. Žádný z jejich pokusů však gólmana Koubka vážněji neohrozil.

Krátce před přestávkou naopak druhou branku přidali domácí poté, co se po centru Costy hlavou prosadil 19letý Matěj Pulkrab.

Remíza se dala čekat, týmy se hlídaly, hodnotí aktéři zápas Boleslavi s Plzní

Číst článek

Třetí branku zaznamenala Sparta, která do zápasu nastoupila mimo jiné i bez vykartovaného Bořka Dočkala, v 71. minutě, kdy svůj devátý letošní gól vstřelil David Lafata.

V 81. minutě si svůj ligový debut odbyl střídající Christian Frýdek, syn fotbalového vicemistra Evropy z roku 1996.

Ve zbylých minutách již žádný gól nepadl, takže se domácí mohli začít radovat z výhry 3:0. Navzdory výhře sice Sparta neopustila pátou příčku, nicméně se vedoucí Plzni přiblížila na sedm bodů. Karviná po 14. odehraných zápasech v tabulce okupuje devátou pozici.

14. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - MFK Karviná 3:0 (2:0)
Branky: 4. Holzer, 42. Pulkrab, 70. Lafata. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Černý. ŽK: Smrž (Karviná). Diváci: 7238.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme