Fotbalisté Sparty vezou 3 body z Jihlavy, díky kterým poskočili na první místo Synot ligy

Fotbalisté Sparty zvítězili 2:0 v Jihlavě a posunuli se minimálně do večerního zápasu mezi Jabloncem a Plzní na první místo ligové tabulky. Oba góly Letenských zařídili už v prvním poločase Hušbauer a Brabec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Brabec (vpravo) a Tomáš Přikryl se radují z druhého gólu Sparty

Jakub Brabec (vpravo) a Tomáš Přikryl se radují z druhého gólu Sparty | Zdroj: ČTK

Jihlavu, která po tragickém startu do sezony až do duelu se Spartou už šest zápasů neprohrála a naposledy doma dokázala porazit i Plzeň, podrazila nedorozumění v obraně, kterých hosté dokázali využít.

Nejprve nepovedený odkop Jakuba Fulneka po rohovém kopu Sparty potrestal Hušbauer. Nejlepší kanonýr minulého ročníku umístil střelu z první efektně do Hanušovy branky.

Dvougólové vedení pak zajistil výběru Vítězslava Lavičky Jakub Brabec. Domácí si neporozuměli ve velkém vápně a letenský stoper tak neváhal a poslal tvrdou ránu na levou tyč.

Výrazněji zdramatizovat duel se už Jihlavě nepovedlo. Od 60. minuty navíc dohrávala v deseti. Druhou žlutou kartu totiž dostal záložník Vladimír Kukoľ.

Pokud Plzeň ve večerním nedělním utkání neporazí Jablonec, zakončí Sparta podzimní část nejvyšší soutěže na prvním místě tabulky. Vysočina má naopak zcela jiné starosti, protože od sestupového pásma ji dělí tři body.

16. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Sparta Praha 0:2 (0:2)


Branky:
23. Hušbauer, 43. J. Brabec. Rozhodčí: Proske - J. Paták, Hock. ŽK: Kukol - Matějovský, Holek. ČK: 60. Kukol. Diváci: 4155 (vyprodáno).
Sestavy:
Jihlava: Hanuš - Vaculík, Kryštůfek, J. Krejčí, Marek - T. Kučera, Šulek (67. Kovář) - Fulnek (46. Kosak), Harba, Kukol - Mešanovič. Trenér: R. Kučera.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Mareček, Matějovský (74. Vacek) - Dočkal, Hušbauer (83. Schick), L. Krejčí - Lafata (17. Přikryl). Trenér: Lavička.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme