Sparta stáhla ztrátu na vedoucí Plzeň, v pražském derby se body dělily

Fotbalisté Sparty minimálně do neděle snížili náskok Plzně na čele Synot ligy na dva body. Pražané potvrdili roli favorita v Hradci Králové, kde v utkání 22. kola vyhráli hladce 3:0. Stejnou výhru si veze Jablonec z Českých Budějovic, Teplice v souboji o poháry deklasovaly pěti góly Mladou Boleslav a Slavia v pražském derby remizovala s Bohemians 1905 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spartu poslal v Hradci do vedení Václav Kadlec (vpravo), radost měl i Marek Matějovský

Spartu poslal v Hradci do vedení Václav Kadlec (vpravo), radost měl i Marek Matějovský | Zdroj: ČTK

Sparťané měli v prvním poločase navrch, dlouho ale nemohli najít recept na gólmana Koubka. Pražané byli odměněni za svou aktivitu až po půlhodině hry, kdy se Kadlec ve vápně protáhl mezi obránci a prostřelil Koubka.

Po změně stran odmítl Hradec několik šancí na vyrovnání. Zejména v 60. minutě byli domácí blízko gólu, ale nedokázali do branky dotlačit míč, který poskakoval na brankové čáře Pražanů.

Proti Hradci jsme měli i štěstí, přiznali sparťané. Lafata dal 150. ligový gól

Číst článek

Obhájce titulu všechny nebezpečné situace ustál a v 64. minutě vstřelil uklidňující druhý gól. Po přihrávce Krejčího zvýšil nechytatelným volejem ke vzdálenější tyči kapitán Lafata. Tři minuty před koncem navíc Krejčí doklepl míč do hradecké branky po přihrávce Konatého.

Klokani přesilovku využili v závěru

Slávisté mohli jít v derby do vedení už v prvním poločase, ale ani jednu ze svých šancí nevyužili. Vedoucímu gólu byl nejblíže Vukadinovič, který při samostatném úniku Zlámala neprostřelil.

Srbský záložník výrazně promluvil do osudu utkání až po změně stran. Nejprve v 55. minutě poslal Slavii do vedení, když lobem úspěšně zakončil brejk domácích. O tři minuty později se ale ohnal po Radovi a sudí Příhoda mu udělil rovnou červenou kartu.

Bohemians se sice v početní převaze dlouho nemohli prosadit, ale minutu před koncem přeci jen dokázali vyrovnat. Mikuš se trefil z přímého kopu, když míč zatočil do míst, kam brankář Berkovec nedosáhl.

Vukadin Vukadinovič poslal Slavii v derby s Bohemians 1905 do vedení, poté se ale nechal vyloučit | Foto: ČTK

Jablonec nastartoval vlastní gól

Kromě Sparty potvrdil roli favorita ve venkovním utkání také Jablonec. Severočeši rozhodli o své výhře na půdě předposledních Českých Budějovic díky dvěma trefám v rozmezí čtyř minut. Po smolném vlastním gólu kapitána Lengyela přidal druhý gól Mingazov. V závěru pak přidal třetí jabloneckou trefu Crnkič.

Tepličtí odstartovali kanonádu proti Boleslavi už v 8. minutě, kdy skóre otevřel Táborský. Druhou trefu domácích obstaral po dvaceti minutách Litsingi a ještě do konce poločasu zvýšil po efektním signálu Potočný. Po změně stran přidal svou druhou trefu Litsingi, který v nastavení ještě připravil gól Salamimu. Boleslav má po prohře 0:5 na 4. místě před Teplicemi jen čtyřbodový náskok.

Tepličtí fotbalisté nasázeli v duelu o evropské poháry Mladé Boleslavi pět gólů | Foto: ČTK

Došek pálil jen do tyčí

Blízko třem bodům z hřiště soupeře byli také hráči Slovácka. Domácí Duklu totiž dvakrát zachránila branková konstrukce. Nejprve Došek trefil po standardní situaci hlavou tyč, po změně vytáhlý kanonýr napálil zblízka pro změnu břevno. Po bezbrankové remíze se tak body dělily.

Příbram s Jihlavou si do tabulky připsaly. Hostující Vysočinu poslal do vedení v 25. minutě Tlustý, který hlavičkou poslal míč obloučkem za záda brankáře Kelemena. Středočeši ale dokázali v úvodu druhé půle vyrovnat. Remízu 1:1 zařídil svým premiérovým ligovým gólem Suchan.

22. kolo první fotbalové ligy:

Hradec Králové - Sparta Praha 0:3 (0:1)
Branky: 31. Kadlec, 64. Lafata, 87. Krejčí. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Vysloužil. Bez karet. Diváci: 7100.

Dynamo České Budějovice - Baumit Jablonec 0:3 (0:0)
Branka: 60. Lengyel vlastní, 64. Mingazov, 90. Crnkič. Rozhodčí: Kocourek - J. Paták, Antoníček. ŽK: Chrien - F. Novák. Diváci: 2021.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Franěk - Peřina, Pochylý. ŽK: Matěj Hanousek - Valenta, Došek, Kuncl, Šumulikoski. Diváci: 924.

1. FK Příbram - Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)
Branky: 52. Suchan - 25. Tlustý. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Pilný. ŽK: Tlustý, Hybš, Šulek, Kukol (všichni Jihlava). Diváci: 2111.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 5:0 (3:0)
Branky: 20. a 64. Litsingi, 8. Táborský, 31. Potočný, 90.+1 Salami. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kříž. ŽK: Zahustel, Šisler, Štohanzl (všichni M. Boleslav). Diváci: 3720.

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)
Branky: 55. V. Vukadinovič - 89. Mikuš. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Hrabovský. ŽK: Baéz, Mikula, Tamás - Moravec, Jindřišek, Bratanovič, Šírl, Mosquera. ČK: 58. V. Vukadinovič (Slavia). Diváci: 8019.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme