Fotbalisté Sparty ztratili v boji o titul, Slavia remizovala s Teplicemi

Fotbalisté Sparty v utkání 18. ligového kola pouze remizovali na půdě Ostravy 1:1 a v dostizích o mistrovských titul ztratili. I druhé jarní utkání naopak zvládl třetí Jablonec, který po hladké výhře 3:0 nad Bohemians Praha 1905 stáhl ztrátu na čelo na dva body. Teplice dvakrát vedly na půdě Slavie, ale domácí vždy dokázali vyrovnat a utkání skončilo remízou 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spartu poslal v Ostravě do vedení Václav Kadlec (v rudém), Baník ale dokázal vyrovnat

Spartu poslal v Ostravě do vedení Václav Kadlec (v rudém), Baník ale dokázal vyrovnat | Zdroj: ČTK

Sparta mohla po půlhodině prohrávat na Bazalech o dva góly, jenže domácí kapitán Baroš neproměnil ani jednu ze svých šancí.

Na opačné straně byl blízko vedoucímu gólu Lafata, kterému sebral jistý gól na brankové čáře obětavým zákrokem stoper Frydrych. Ve 39. minutě už se ale Sparta dočkala. Kadeřábkovo přiklepnutí napálil Kadlec nechytatelně k tyči.

Baník se za snahu dočkal vyrovnání po hodině hry, kdy střeleckou smůlu protrhl Baroš. Tři si nakonec ale mohli odvézt Pražané, ale kapitán Lafata pět minut před koncem neproměnil penaltu.

Pokud vedoucí Plzeň v neděli vyhraje v Hradci Králové, zvýší svůj náskok v čele tabulky před druhou Spartou na tři body.

Jablonec nastartoval Pospíšil

Jablonečtí fotbalisté se proti organizované obraně „klokanů“ dlouho nemohli prosadit. Severočeši ale zůstali trpěliví a po změně stran se dočkali. V 54. minutě otevřel skóre po rychlém brejku Pospíšil. O sedm minut později přidal druhý gól Kopic a po hodině hry zpečetil výhru favorita stoper Beneš.

Jablonečtí fotbnalisté Luděk Pernica, Vít Beneš a Ján Greguš se radují z gólu do sítě Bohemians 1905 | Foto: ČTK

V nevydařeném vstupu do jarní části pokračuje čtvrtá Mladá Boleslav. Poté, co doma pouze remizovala s posledním Hradcem, prohrála na půdě Příbrami, která rovněž bojuje o udržení v soutěži.

Skóre středočeského derby otevřel po půlhodině příbramský Pilík. Definitivní klid do domácích řad vnesli sami hráči Boleslavi v 78. minutě. Po nepovedené Navrátilově malé domů a nedůrazném Hruškově odkopu uklidil míč po Zemanově centru do prázdné branky Bednář.

Záchranářský souboj pro Zbrojovku

Důležité tři body si odvezli fotbalisté Brna z Českých Budějovic. V záchranářském souboji šla Zbrojovka do vedení už po jedenácti minutách zásluhou Sýkory a také po změně byli efektivnější hosté.

V 51. minutě využil chybu v českobudějovické obraně Jugas a dvanáct minut před koncem přidal třetí brněnský gól po brejku Malík. Jihočeši stihli v závěru už pouze snížit po trefě kapitána Kladrubského.

Teplický Roman Potočný se raduje z druhého gólu v duelu se Slavií | Foto: ČTK

Slavia musela dotahovat

Přes šest tisícovek diváků v pražském Edenu zmrazil ve 12. minutě Potočný. Ten střelou pod břevno z dvaceti metrů poslal Teplice do vedení prvním ligovým gólem v kariéře. Slavia ale dokázala rychle odpovědět. V 19. minutě si Škoda nacentroval na centr Hrubého a hlavou překonal Grigara.

Uběhly ale jen další čtyři minuty a třiadvacetiletý Potočný vrátil Severočechům vedení. Branka ale zřejmě neměla platit, protože Vachoušek přihrával do šestnáctky Pražanů pravděpodobně už z autu.

Slavia byla po změně stran aktivnějším týmem a brzy se dočkala vyrovnání. V 55. minutě se ve vápně dostal k akrobatickému zakončení Škoda a míč se od břevna odrazil do Grigara, který si jej srazil do vlastní branky. Po remíze 2:2 tak ani jeden z týmů nevyužil možnost poskočit na 5. místo tabulky.

18. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 65. Baroš - 39. Kadlec. Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Pospíšil. ŽK: Sukup, Narh, Kouřil - Matějovský, Brabec. Diváci: 7438.

Baumit Jablonec - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)
Branky: 54. M. Pospíšil, 61. Kopic, 67. Beneš. Rozhodčí: Jílek - Urban, Vlasjuk. ŽK: Bratanovič, Gajič (oba Bohemians 1905). Diváci: 2763.

Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 1:3 (0:1)
Branky: 87. Kladrubský - 11. Sýkora, 51. Jugas, 78. Malík. Rozhodčí: M. Paták - Jiřík, Pilný. ŽK: Vávra (Brno). Diváci: 2666.

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Branky: 33. Pilík, 78. Bednář. Rozhodčí: Proske - Blažej, Fišer. ŽK: Matějů (Příbram). Diváci: 2627.

Slavia Praha - FK Teplice 2:2 (1:2)
Branky: 19. Milan Škoda, 55. vlastní Grigar - 12. a 23. Potočný. Rozhodčí: Zelinka - Peřina, Hock. ŽK: Piták, V. Vukadinovič - Jablonský, Ljevakovič, Potočný, Matula, Hora. Diváci: 6221.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme