Fotbalisté Zlína doma zdolali Brno a posunuli se na druhou příčku

Dalšími zápasy 13. kola pokračovala v sobotu fotbalová ePojisteni.cz liga. V duelu, který začínal v 15.00, na sebe narazili hráči Zlína a Brna. Prvně jmenovaní na vlastním hřišti potvrdili roli favoritů, když získali tři body za výhru 2:1. Zlín se díky vítězství posunul v tabulce na druhou příčku. V dalších duelech vítězství oslavily Příbram a Hradec Králové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Zlína porazili Brno 2:1

Fotbalisté Zlína porazili Brno 2:1 | Foto: Josef Omelka | Zdroj: ČTK

První gól v zápase mezi Zlínem a hostujícím Brnem padl ve 29. minutě, kdy domácí Vukadin Vukadinovič centrem našel Harise Herbu, který následně usměrnil balon do sítě.

Do konce poločasu se z gólu mohlo radovat i Brno, jenže ani jedna příležitost Michala Škody vyrovnáním neskončila, takže se šlo do šatny za stavu 1:0 pro Zlín.

Po přestávce měli Brňané další možnost na změnu skóre, ale akce Škody a Řezníčka byla zastavena domácím obráncem.

K úpravě stavu tak došlo až v 65. minutě poté, co zlínský Vukadin Vukadinovič nahrál před odkytou bránu Davidu Štípkovi a ten se následně nemýlil.

Pět minut poté dokázali branku vstřelit i hosté - postaral se o ni Škoda, jenž svým osmým letošním gólem snížil na 1:2.

Ve zbytku zápasu již žádná střela mezi tyče neprošla, takže duel skončil vítězstvím Zlína 2:1. Vítězný tým se díky tomu posunul v tabulce na druhou příčku před Mladou Boleslav a Slavii, která ve večerním duelu remízovala s Bohemians 1905.

Poslední Příbram podruhé v sezoně vyhrála

Teprve druhou letošní výhru oslavili fotbalisté Příbrami, která doma porazila pražskou Duklu 3:1.

Jako první šli přitom do vedení fotbalisté Dukly poté, co povedené nůžky předvedl Nestor Albiach. Na gól španělského útočníka ze 13. minuty však dokázala Příbram rychle reagovat, když pouhé čtyři minuty poté domácím zajistil vyrovnání Patrik Brandner .

Další branky padly až po přestávce. O obě dvě se postaral příbramský středopolař Tomáš Pilík, jenž v rozmezí 65.- 67. minuty vystřelil Středočechům vítězství 3:1.

Hradec Králové vyhrál v Teplicích

Poměrně překvapivým výsledkem skončil i zápas v Teplicích, které doma podlehly Hradci Králové 0:1.
V prvním poločase byli sice aktivnější fotbalisté Teplic, nicméně to byli Královehradečtí, kteří šli do šatny spokojenější. Na konci první půle totiž Hradci zajistil vedení záložník Petr Schwarz.

Po přestávce již nedokázali domácí s nepříznivým stavem nic udělat, takže si připsali prohru 0:1.

13. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)
Branky: 29. Harba, 64. Štípek - 70. Škoda. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Peřina. ŽK: Jugas, Holík, Dostál - Hyčka. Diváci: 4621.

1. FK Příbram - Dukla Praha 3:1 (1:1)
Branky: 65. a 68. Pilík, 16. Brandner - 12. Néstor. Rozhodčí: Orel - Pelikán, Fišer. ŽK: Tregler, Trapp, Borek - Čajič, Miloševič, Rada. Diváci: 1286.

FK Teplice - FC Hradec Králové 0:1 (0:1)
Branka: 45.+1 Schwarz. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Kubec. ŽK: Jeřábek, Vaněček - Janoušek, Holeš, Vlkanova. Diváci: 2570.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme