Fotbalisté Zlína drží neporazitelnost, díky Harbovi otočili zápas na Slovácku

Po reprezentační přestávce začalo šesté kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Překvapivý lídr ligy ze Zlína po prvním poločase na Slovácku prohrával, jenže po změně stran Haris Harba přesvědčil, že dokáže nahradit Tomáše Poznara. Dvěma góly otočil zápas a po gólu v závěru vyhrál Zlín 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínští fotbalisté otočili ve druhém poločase zápas na Slovácku

Zlínští fotbalisté otočili ve druhém poločase zápas na Slovácku | Zdroj: ČTK

Dva týdny bez ligového fotbalu Slovácku na začátku zápasu prospěly. Domácí už od úvodu překvapivého lídra tlačili a hned v osmé minutě trefil Šimko břevno. Ve dvacáté minutě už se diváci v Uherském hradišti dočkali. Divišovu střelu zakončil na zadní tyči ve skluzu bosenský záložník Eldar Civić.

Hráči ze 30 kilometrů vzdáleného Zlína vypadali oproti domácím v prvním poločase unaveně, necelou čtvrthodinu po změně stran ale vyrovnali. Centr z levé strany zavěsil pod břevno Haris Harba, který do týmu Fastavu přišel jako náhrada za kapitána Poznara, který odešel do Plzně.

Angažmá bosenského útočníka se zlínskému klubu osvědčilo ještě jednou. Tentokrát uklidil do sítě Vukadinovićův centr z pravé strany. Zlín vedl 2:1, ale o vítězství mohl přijít. Domácí Tomáš Ťok v samém závěru neproměnil pokutový kop.

Tři body pro Fastav zachránil gólman Dostál a potvrdil Janíček, který v nastaveném čase zvýšil na 3:1 do prázdné branky.

Šesté kolo ePojisteni.cz ligy pokračuje zítra. Sparta se pokusí Zlín bodově dotáhnout v souboji s Mladou Boleslaví. Liberec hostí v souboji pohárových zástupců Plzeň, Karviná přivítá Jihlavu a Hradec Králové v mladoboleslavském azylu Příbram.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme