Fotbalisté znovu ukázali pod trenérem Vrbou vnitřní sílu, nesrazila je ani chyba v úvodu

Vítězná série českých fotbalistů v evropské kvalifikaci pokračuje. A protáhla se už na čtyři zápasy. Na vyprodaném plzeňském stadionu národní tým porazil Island 2:1 a přezimuje ve skupině A na prvním místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba se raduje z gólu do sítě Islandu

Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba se raduje z gólu do sítě Islandu | Zdroj: ČTK

„Určitě nejsme favoritem skupiny, ale uhráli jsme body, které jsou odrazovým můstkem k postupu na mistrovství Evropy,“ zůstává stále opatrný trenér Pavel Vrba. Pokud ale bude národní tým pokračovat pod jeho vedením v neustálém zlepšování výkonů, neměla by česká reprezentace na evropském šampionátu ve Francii chybět.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy českých fotbalistů na vítězné kvalifikační utkání o EURO 2016 s Islandem

Proti do té doby ve skupině suverénnímu Islandu nezlomil hráče ani rychlý gól, ke kterému pomohl soupeři podceněním situace po dlouhém autu Petr Čech. Zkušený gólman ale při pohledu na hru nepropadal beznaději.

„Věřil jsem, že ten tým, který měl takový pozitivní začátek, dokáže rytmus najít. A myslím si, že jsme ho nakonec našli.“

Petr Čech si nakonec mohl oddechnout. Kadeřábek v nastavení prvního poločasu vyrovnal a chvíli po hodině zápasu si dali Islanďané vlastní gól.

„Musím kluky pochválit, že jsme zachovali chladnou hlavu, drželi se plánu a pokračovali jsme v tom, co jsme chtěli hrát, a nezačali panikařit. To bylo strašně důležitý. Otočit takovýhle zápas není jednoduché,“ těšilo kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Rosického.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme