Fotbalistu Marka Hamšíka mají lidé v Neapoli rádi. Je to znát i podle účesů

Fotbalisté Sparty dnes odletí do Neapole, kde se s třetím týmem posledního ročníku italské ligy utkají o první body v Evropské lize. Tohle město i na italské poměry fotbalem dýchá a hráči místního klubu jsou tam modlami. Před čtvrt stoletím byl tou nejvíce vzývanou Argentinec Diego Armando Maradona. Teď je v kurzu Slovák Marek Hamšíik, jemuž se chce leckdo v Neapoli podobat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reportéra Michala Jurmana si vzal do parády spolumajitel salónu Giovanni Montariello

Reportéra Michala Jurmana si vzal do parády spolumajitel salónu Giovanni Montariello | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Muže s vlasy nad ušima vyholenými a zbytkem načesaným a nagelovaným kolmo vzhůru potkáte v Neapoli nápadně často. Místní kadeřníci musí být v téhle vlasové kreaci zběhlí.

Kousek od fotbalového stadionu se o tom přesvědčil také reportér Michal Jurman, který se stal jakýmsi „pokusným“ králíkem.

Před stříháním je nejprve potřeba vlasy umýt šampónem a pak už si Michala Jurmana bere do parády spolumajitel salónu Giovanni Montariello. Hledáme fotku Marka Hamšíka, která bude sloužit jako šablona.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pořád chodí někdo s přáním mít vlasy jako Hamšík. Hlavně hodně dětí, říká k popularitě slovenského fotbalisty v Neapoli místní kadeřník

„Jasně, takže ne vyholit, jen číro uprostřed. To máte ale nějakou starou fotku! Teď má Hamšík jiný účes, po stranách je úplně vyholený. Ale jak chcete. Víte, po slavném vítězství v Lize mistrů nad Chelsea se nám tu předloni dveře netrhly a dělali jsme spoustu účesů podle vzoru Hamšíka. Ale vlastně pořád chodí někdo s přáním mít vlasy jako on. Hlavně hodně dětí,“ říká Giovanni Montariello.

Slovenský reprezentant je nejpopulárnějším fotbalistou v Neapoli. Lidé ho mají upřímně rádi. Hraje tu dlouho, dobře a ctí klubovou věrnost.

„Když ho chtěl AC Milán, náš rival ze severu země, Hamšík nabídku odmítl. Toho si tady hodně ceníme. Ale Maradonovy slávy ještě nedosáhl, to zdaleka ne. Možná až dovede Neapol k vítězství v italské lize, tak jako se to dvakrát povedlo Maradonovi,“ vypráví fanoušek Giovanni, který se také přišel nechat zkrášlit těsně před zavírací hodinou a okamžitě odhaluje, proč do jeho města přijeli Češi.

„Když jsme naposledy hráli s českým týmem, byla to tragédie. Viktoria Plzeň nás tu rozmetala 3:0. Ale to měla Neapol šanci vyhrát italskou ligu a evropskou soutěž vypouštěla. Ve čtvrtek proti Spartě to bude jiné. Současný kouč Benítez teď nezažívá nejlepší období a v Evropské lize chce uspět,“ dodává příznivec Hamšíka a jeho spoluhráčů.

Zbývá už jenom tetovací salón a z reportéra Michala Jurmana bude Hamšíkův dvojník k nerozeznání.

Přímý přenos celého zápasu Sparty na neapolské půdě uslyšíte prostřednictvím streamu Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz, nebo v mobilních aplikacích.

Jan Kaliba, Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme