Fotbalistům Liberce se nedaří. Nevím, kde je naše silná stránka, říká Šural

12. srpen 2014

Libereckým fotbalistům nevyšel vstup do sezony. Mužstvo jednoznačně prohrálo dvojzápas 3. předkola Evropské ligy s rumunskou Astrou a v lize má po třech odehraných kolech pouhé dva body. Naposledy Slovan v neděli podlehl pražské Slavii.

„Zatím jsme bez výhry a vzdaluje se nám to, takže musíme jednoznačně bodovat,“ říkal záložník Liberce Josef Šural ještě před zápasem se Slavií. Jeho tým ale prohrála 1:4 a ztráta na soupeře je zase o něco větší.

Příčiny nepovedeného startu lze hledat v obranné hře mužstva. „Nejde ale jen o defenzivní hráče, defenziva se týká celého týmu. Na druhou stranu gólů také nedáváme moc, takže nevím, co je teď naše silná stránka,“ dodává mladý záložník.

Víc než jednu branku vstřelil jen minulý týden v odvetě s Astrou Giurgiu, také tam ale prohrál a loučil se s ambicí zahrát si skupinovou fázi Evropské ligy.

Kádr Slovanu je ale z velké části nový a bez několika tahounů z minulého ročníku. „U každého týmu bude znát, když odejdou Kováč, Kovář a Rybalka. Je tu jiný tým a zvykáme se na sebe,“ připomíná záložník Martin Frýdek odchody tří opor týmu.

O cestě ke zlepšení součastných výsledků má jasno obránce Jan Rajnoch. „Musíme pracovat, nesložit se psychicky a nedělat unáhlené závěry. V pátek máme zase zápas, tak se na něj musíme pořádně nachystat a zvládnout ho,“ připomíná zkušený obránce příští duel, ve kterém Slovan na domácím hřišti přivítá pražskou Duklu.

Času na vylepšení ligové pozice mají Liberečtí hodně, ligová soutěž je totiž pořád teprve na startu.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio