Fotbalistům Slavie se v Mladé Boleslavi rozpadla základní sestava

Jako z válečného pole, tak zdecimovaná odcházela červeno-bílá fotbalová armáda z trávníku v Mladé Boleslavi. Vedoucí Slavia tam v 6. kole Synot ligy prohrála 1:2. Výsledek oba týmy uhnětly už v prvním poločase a slávisté už pak na obrat neměly síly i proto, že dohrávali půl hodiny oslabení o jednoho hráče.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Wágner (vlevo) a Martin Latka v souboji v utkání Mladé Boleslavi se Slavií v 6. kole Synot ligy

Tomáš Wágner (vlevo) a Martin Latka v souboji v utkání Mladé Boleslavi se Slavií v 6. kole Synot ligy | Zdroj: ČTK

Ovšem nebylo to kvůli vyloučení, ale kvůli nevídané sérii. Červeno-bílý zmar vyvrcholil půl hodiny před koncem. Slávističtí lékaři se skláněli nad Jiřím Bílkem, který si podvrtnul kotník, a mezinárodně srozumitelným gestem naznačovali k lavičce, že je potřeba zraněného hráče vystřídat.

Jenže to trenér Miroslav Beránek udělat nemohl, protože už během prvních šedesáti minut musel nahradit zraněné Milana Škodu s Milanem Nitrianským a Jakuba Petra, kterému bylo špatně od žaludku. A tak stoper Bílek dokončil utkání coby kulhající a stínující hrotový útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavia dohrávala v Mladé Bolesavi v oslabení, ale neměla vyloučeného jediného hráče

„Dozadu už to nešlo, tak trenér řekl, ať jdu na hrot a ať tam aspoň stojím. Nemohl mě vystřídat a kdybych byl vzadu, tak by to bylo děravé, tak jsem tam aspoň stál.“

„Žádné úkoly jsem mu nedával, říkal jsem ať tam váže hráče a mohl nám pomoci při standardkách. Věděl jsem, že do hry nám nepomůže, ale přeci jen tam hráč je a já smekám, že tam vydržel do konce. Ze základní sestavy nám vypadli před zápasem 3 hráči a během utkání se nám ta sestava zhroutila,“Vysvětloval po zápase slávistický kouč Miroslav Beránek.

Jeho tým přitom v Boleslavi od sedmé minuty vedl, když se po hrubce domácí obrany pošesté během prvních šesti kol trefil střelec Škoda. Domácí ale ještě do poločasu skóre otočili a zároveň se spustila vlna zranění, kvůli které Pražané dohrávali naprosto vysílení a chvíli prakticky o devíti.

Protože kromě pajdajícího Bílka na hrotu přišli v závěru na okamžik také o křečemi postiženého Jaromíra Zmrhala. Tenhle obrázek jen podtrhnul slávistický zápas hrůzy, po kterém dnes může Slavia přijít o vedení v Synot lize.

Sparta s Jabloncem na streamu Český rozhlas Sport

Odpoledne totiž hraje Sparta s Jabloncem a Plzeň s Duklou. Před Slavii se teoreticky může v tabulce dostat každý z těchto týmů.

Duel Sparty proti Jablonci můžete poslouchat na internetovém streamu Český rozhlas Sport na stránkách zpravy.rozhlas.cz a v mobilních aplikacích.

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme