Fotbalisty Baníku poprvé trénoval Karol Marko

Fotbalisté Baníku mají ode dneška definitivně nového trenéra. Je jím už dříve avizovaný Karol Marko, který na Bazalech podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karol Marko

Karol Marko | Zdroj: ČTK

Když přicházel v létě na Slovensko z Příbrami, bylo jeho motivací zahrát si Evropskou ligu. Dnes mu jde o to pozvednout Baník, který vnímá jako jeden z tuzemských základních klubových pilířů, na místa, kam podle něj patří.


„Já jsem se do Ostravy hrozně těšil. Jsou tu fantastičtí fanoušci, fotbal se tu hraje pro diváky a tohle je jeden z mála stadionů, kde jsou věrní fanoušci takový, jací mají být,“ těší se Marko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Baníku poprvé trénoval Karol Marko

„Když byl Baník mistr s Komňackým, tak my jsme na Slovensku obdivovali tu atmosféru. Pamatuji si na minulý rok se Spartou, když se tu nedali sehnat lístky. To je něco neuvěřitelného v Čechách.“ říká Karol Marko, proč o nabídce vést Baník Ostrava přemýšlel jenom vteřinu. Tak dlouho mu totiž údajně trval nádech před tím, než stihl říct ano.


„Žil jsem tu dva roky, moje žena tu studovala. A jak to zpívá ten Nohavica? Kraj rázovitý. To se mi …. Já nevím, to se nedá nijak vysvětlit,“ vysvětluje Karol Marko, proč nevnímá Ostravu jako cizí město pro svou novou práci.

Část týmu už zná

Prostředí zná částečně i na klubové úrovni. Vždyť jen v létě přišla do Baníku celá pětice hráčů, která měla loni s klubem Jaroslava Starky něco společného. A právě Příbrami šéfoval z lavičky v minulém ročníku Gambrinus ligy nový trenér Baníku.

„Co se týká těch „příbramáků“, tak to jsou mladí kluci, kteří na sobě musí ještě pracovat z hlediska psychiky, protože přijít z Příbrami do takového klubu, to není jen tak jednoduché. Poznal to i Cristiano Ronaldo. Každý hráč má svůj vývoj,“ snaží se přiblížit Karol Marko svůj pohled na to, proč ex-příbramská klika zatím nepřesvědčila náročné ostravské fanoušky.

První pokus přiklonit si je na svou stranu přijde už v pátek na hřišti Slavie.

„Míč musí dát na zem. Záloha musí hrát více s míčem na zemi. Defenziva se musí zlepšit. Hráči musí hrát blíže k sobě a samozřejmě to mužstvo si musí věřit. A bude si věřit když nebude dělat triviální chyby,“ vysvětlil představy o budoucí hře svých svěřenců Karol Marko.

Radim Sajbot, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme