Fotbalisty české reprezentace čeká utkání proti Polsku, všichni se těší na vynikající atmosféru

Čeští fotbalisté se vrátili tam, kde jim před třemi lety bylo tak dobře. Při mistrovství Evropy odehráli ve Vratislavi všechny tři zápasy základní skupiny a do čtvrtfinále jim pomohla i výtečná divácká atmosféra. Teď si v hlavním městě Dolnoslezského vojvodství zahrají čeští reprezentanti proti těm polským přípravné utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace hrála v Ostravě po 15 letech

Fotbalová reprezentace hrála v Ostravě po 15 letech | Zdroj: ČTK

„Bylo to blízko do Čech, fanoušci přijeli a atmosféra byla absolutně skvělá. Doufám, že se to bude opakovat i v úterním zápase,“ říká záložník Jaroslav Plašil. Jeden z pouhých sedmi členů tehdejšího kádru, který je v nominaci i tentokrát. Pamětníků je ale víc, třeba útočník Milan Škoda.

„Na jednom zápase přímo na stadionu ve Vratislavi jsem byl. Myslím, že to bylo na zápase proti Řecku,“ vzpomíná na mistrovství Škoda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté české reprezentace se těší na atmosféru v polské Vratislavi

Ale dobrou atmosféru nevytvářely jen tisícovky českých fanoušků, kteří sedli do vlaku či auta a za pár hodin už vystupovali ve Vratislavi. Tým kolem Rosického s Čechem si totiž osvojili i Poláci, a svou náklonnost mu dávali najevo dokonce i po vzájemném duelu.

„Když jsme postoupili na úkor domácího týmu, tak na nás lidé nepískali. Naopak před stadionem nás přivítali čeští i polští fanoušci potleskem,“ připomíná Vladimír Darida.

A polští fanoušci se na souboj s Čechy těší i teď, říká špílmachr nejlepšího týmu tamní ligy Gliwic Kamil Vacek.

„Český fotbal je v Polsku ohromně respektovaný. Spoluhráči říkali, že stadion byl vyprodán relativně rychle po tom, co se lístky daly do prodeje. Myslím, že všichni uvidíte, jaký je o fotbal v Polsku zájem,“ nemůže se Vacek dočkat úterního utkání.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme