Fotbalová jednadvacítka jasně porazila Moldavsko a slaví přímý postup na Euro

Čeští fotbalisté do 21 let porazili v závěrečném utkání kvalifikace mistrovství Evropy ve Znojmě Moldavsko 4:1. O výhře rozhodl dvěma góly Jakub Jankto, po jednom přidali Lukáš Juliš s Václavem Černým. Češi si tímto vítězstvím zajistili přímý postup na mistrovství Evropy, protože Belgie v dalším pátečním utkání prohrála v Černé Hoře 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová jednadvacítka si poradila s Moldavskem

Česká fotbalová jednadvacítka si poradila s Moldavskem | Zdroj: ČTK

Výběr trenéra Vítězslava Lavičky má nyní v tabulce pětibodový náskok před druhou Belgií, jež v pátek prohrála v Černé Hoře a ještě ji čeká domácí utkání s Lotyšskem. Ani případná výhra v posledním zápase však Belgii k překonání Česka nestačí.

Češi proti Moldavsku nastoupili bez nejlepšího střelce celé kvalifikace Patrika Schicka, který byl povolán do seniorského týmu, chyběl také zraněný kapitán Aleš Čermák. Češi i bez dvou opor měli od začátku velkou převahu, dostávali se i do šancí, ale dlouho se nedokázali prosadit.

Po teči jednoho z obránců skončil míč na břevně, sám před gólmanem selhal Juliš, zatímco Barák hned dvakrát v ideální pozici ani netrefil branku. Střelecké trápení ukončil až v nastavení úvodního dějství Jankto, který se trefil z voleje po Havlově přiťuknutí.

Stejný průběh měl zápas i po pauze a v 67. minutě přidal druhou branku Juliš. Střeleckou pozici mu připravil Jankto, který navíc o chvíli později zaznamenal svůj druhý gól v utkání. Na konečných 4:0 pak v 77. minutě upravil po individuální akci Černý.

Jankto v samotném závěru sahal po hattricku, ale s oběma jeho střelami si poradil brankář Mitsu a z následného protiútoku zaznamenal čestný úspěch hostů Rebenja. Inkasovaný gól byl tak spolu s výpadkem světel, kvůli kterému byl zápas před koncem asi na deset minut přerušen, jedinou kaňkou na povedeném vystoupení českého celku.

Lavičkův výběr zakončil skupinu se ziskem 23 bodů a s bilancí sedmi vítězství, dvou remíz a jediné prohry.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme