Fotbalová jednadvacítka porazila Černou Horu 3:0 a přiblížila se postupu na ME

Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let vyhráli kvalifikační zápas v Černé Hoře hladce 3:0 a výrazně se přiblížili postupu na mistrovství Evropy v příštím roce. Dva góly a asistenci si v Podgorici už během úvodních 16 minut připsal útočník Patrik Schick, který se s deseti zásahy posunul do čela tabulky střelců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Patrik Schick v reprezentačním dresu

Fotbalista Patrik Schick v reprezentačním dresu | Foto: Jan Tauber

Svěřenci Vítězslava Lavičky si v čele první skupiny vypracovali už osmibodový náskok na dnešního soupeře i třetí Belgii, která má dva zápasy k dobru.

Neporažený český tým sehraje předposlední kvalifikační duel v úterý v belgické Lovani a pokud vyhraje, bude mít ME v Polsku jisté.

Ve Spartě se sejdou dva Kadlecové. Hlavně, aby nám to klapalo, přeje si Michal Kadlec

Číst článek

"Lvíčata" výborně vstoupila do zápasu. V šesté minutě byl po rohovém kopu faulován Schick a následnou penaltu sám proměnil. Útočník Sampdorie Janov hned za tři minuty zvýšil na 2:0, když za domácího brankáře dorazil vlastní hlavičku. Český kapitán Čermák přidal v 16. minutě třetí gól po Schickově chytrém "dloubáčku" za obranu.

V úvodu druhé půle mohl zvýšit Jankto, ale zamířil těsně vedle. Hosty pak podržel brankář Zima, který zblízka vychytal Djordjeviče. V závěru ještě Schick přízemní střelou těsně minul branku a nezkompletoval druhý kvalifikační hattrick za sebou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme