Fotbalová Jihlava porazila Mladou Boleslav a slaví první letošní výhru

V páteční předehrávce 13. kola fotbalové ePojisteni.cz ligy na sebe narazili hráči Jihlavy a Mladé Boleslavi. Tři body nakonec vybojovala domácí Vysočina, která tak ukončila čekání na první letošní výhru. O rozhodující gól se v 67. minutě postaral Urblík. Mladé Boleslavi po porážce hrozí, že přijde o druhou příčku v ligové tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Rabušic v souboji s mladoboleslavským Petrem Marešem

Michael Rabušic v souboji s mladoboleslavským Petrem Marešem | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Začátek duelu vyšel lépe domácí Vysočině, která šla díky Michaelovi Rabušičovi brzy do vedení. Rabušič se prosadil ve 12. minutě, když chytře přeloboval mladoboleslavského gólmana a zaznamenal svůj druhý letošní gólový úspěch.

Domácí se však z gólu příliš dlouho netěšili, protože Středočeši jen pár minut poté srovnali. Tomáš Přikryl poslal centr do malého vápna, kde se k míči propracoval Stanislav Klobása a hlavou ho poslal za záda jihlavského brankáře.

Do konce prvního poločasu již žádný gól nepadl, takže po 45 minutách platil remízový stav 1:1.

Skóre se opět měnilo v 67. minutě, kdy se odraženému balonu dostal Jozef Urblík, který následně mířil přesně a vrátil Jihlavě vedení.

V závěru utkání již svěřenci Michala Bílka neinkasovali, takže po šesti remízách a šesti porážkách slaví první letošní výhru. Mladá Boleslav naopak prohrála podruhé v řadě a reálně jí hrozí, že přijde o druhé místo v tabulce - o víkendu Středočechy mohou předstihnout fotbalisté Slavie a Zlína.

13. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 12. Rabušic, 67. Urblík - 18. Klobása. Rozhodčí: Machálek - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Štěpánek, Tlustý, Hanuš - Přikryl, Kúdela, Pauschek. Diváci: 2594.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme