Fotbalová liga dnes pokračovala dvěma zápasy. Výhry slavili hráči Příbrami a Bohemians

V dnešních zápasech 16. kola fotbalové Synot ligy se prosadily výhradně domácí týmy. Příbram doma přesvědčivě zdolala Olomouc v poměru 3:0, zatímco pražští Bohemians 1905 přehráli Jablonec 2:1 a díky tomu nepřezimují na sestupové příčce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráčům Bohemians 1905 závěr podzimu vyšel. Stvrdili to i výhrou proti Jablonci

Hráčům Bohemians 1905 závěr podzimu vyšel. Stvrdili to i výhrou proti Jablonci | Zdroj: ČTK

Příbram šla do zápasu s Olomoucí v situaci, kdy jí výsledkově nevyšly poslední dva zápasy, které prohrála shodně 1:2. Proti Hanákům však neinkasovala a naopak se sama ve druhém poločasu třikrát prosadila, což vedlo ke konečnému výsledku 3:0.

Středočeši zásluhou tohoto výsledku zakončili podzimní část se ziskem 20 bodů, což jim v souboji o záchranu v nejvyšší soutěži minimálně pro úvod jara dává jistotu klidu. Na poslední podzimní výhře se podíleli hned tři střelci, kterými byli Hnaníček, Barák a Bednář, jenž je s pěti ligovými góly nejlepším střelcem svého týmu.

Navzdory tomu, že Příbram měla více ze hry po dobu celého zápasu, zejména v prvním poločase narážela na dobře chytajícího brankáře hostů Miloše Buchtu. Ten inkasoval až v 55. minutě, kdy domácí využili závaru před bránou Olomouce.

Klokanům se proti Jablonci dlouhodobě doma nedaří. Tento fakt ale museli, vzhledem k tomu, že nechtěli zakončit podzimní část Synot ligy na sestupovém místě, změnit.

Utkání se pro ně však zpočátku nevyvíjelo dobře, když už v 9. minutě otevřel skóre hostující Karavajev. Fotbalisté Bohemians 1905 sice do konce poločasu srovnali, ale gól jim nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Náladu si však hráči trenéra Pivarníka zlepšili krátce po začátku druhého poločasu, kdy územní převahu využili ke zvratu ve skóre. Nejprve si dal vlastní gól jablonecký Hanousek a tři minuty poté se prosadil hlavou Krch.

Zásluhou zisku tří bodů se hráči Bohemians posunuli na 13. místo tabulky, zatímco ambiciózní Jablonec se musí smířit s prozatímní osmou pozicí.

16. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 3:0 (0:0)
Branky: 55. Hnaníček, 66. Barák, 84. Bednář. Rozhodčí: Julínek - Moláček, Hájek. ŽK: Sus, Hnaníček - Radakovič, Buchta. Diváci: 1812.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 2:1 (0:1)
Branky: 47. Bartek, 50. Krch - 9. Karavajev. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Hrabovský. ŽK: Bartek - Pospíšil, Wágner. Diváci: 4763.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme