Fotbalová Liga mistrů nabídne souboj gigantů Bayernu s Manchesterem City

Ve fotbalové Lize mistrů dnes dojde na souboj dvou velkoklubů. Hned v úvodním kole základních skupin se utkají Bayern Mnichov a Manchester City. Zápas začne ve 20.45 a fanoušci očekávají velkou fotbalovou bitvu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Bayernu Pep Guardiola

Trenér Bayernu Pep Guardiola | Zdroj: Reuters

„Máme těžkou skupinu. Začít s nějakým bodem na kontě je mnohem lepší kvůli dalšímu pokračování soutěže. Myslím ale, že přemýšlet o bodech, o tom, co se bude dít ve skupině, není současný případ. Musíme se zaměřit na náš styl, na naši hru a na to, co musíme udělat, abychom vyhráli,“ popisuje kouč Bayernu Pep Guardiola.

Filozofie španělského kouče rozhodně není založená jen na slepé honbě za výsledky, důležitá je pro něj i předvedená hra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Není moc obtížnějších míst, kde můžete hrát, tvrdí před zápasem na Bayenru kapitán City Vincent Kompany

Mnichovský tým patří v posledních letech na klubové úrovni mezi absolutní elitu a podobných úspěchů by rád dosáhl i Manchester City. Prorazit chce konečně také v Lize mistrů.

„Jsme připraveni na skvělou sezonu, s dobrými hráči toho můžeme dosáhnout. Bayern má ale úžasný tým, stejně jako AS Řím, CSKA Moskva bude zase nebezpečné hlavně doma. Všechny týmy mají šanci bojovat o postup,“ říká asistent trenéra Manchesteru City Rubén Cousillas.

Ten musí spolu s dalšími členy realizačního týmu nahradit na lavičce potrestaného hlavního kouče Manuela Pellegriniho. Hráči od něj ale dostanou jasné pokyny před zápasem a motivaci pro duel na půdě bavorského velkoklubu rozhodně hledat nemuseli.

Real Madrid rozstřílel v LM Basilej, Arsenal bez Rosického prohrál v Dortmundu

Číst článek

„Pokaždé, když sem jedete, máte příležitost prověřit se. Zápas bereme jako výzvu, Bayern patří mezi trojici nejlepších týmů na světě. Není moc obtížnějších míst, kde můžete hrát. Na druhou stranu, právě těmito zápasy můžeme smazat rozdíl mezi námi a top kluby,“ potvrzuje hlavní cíl Manchesteru City jeho kapitán Vincent Kompany.

Bayern nebude tentokrát v nejsilnější sestavě. Kvůli zranění chybí několik stabilních hráčů včetně Francka Ribéryho a možná i Arjena Robbena.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme