Fotbalová lvíčata budou chtít proti Německu potvrdit formu

Už o půl sedmé večer pokračuje prozatím spanilá jízda české fotbalové reprezentace do 21 let kvalifikační skupinou mistrovství Evropy. V Mladé Boleslavi poměří česká lvíčata síly se stejně starým výběrem Německa, který zasáhlo na poslední dva kvalifikační zápasy velké personální zemětřesení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA ME 2011 ve fotbalu do 21 let

UEFA ME 2011 ve fotbalu do 21 let | Foto: UEFA

Němci už totiž nemohou postoupit na závěrečný turnaj, a proto začalo vedení reprezentace budovat nový kádr směrem k dalšímu kvalifikačnímu cyklu. Pro výběr trenéra Dovalila je tak hra Němců před vzájemným zápasem plná otazníků. Jasné je ale to, že kvalita s příchodem nových hráčů zůstala.

,,Já jsem viděl všechny jejich zápasy. Na jejich obranu musím říct, že neproměnili strašný množství gólových šancí. S náma teda ne, ale když hráli v Severním Irsku, dvakrát s Islandem. Takže bych řekl, že sehráli spíš takovou nešťastnou kvalifikaci, než že by to byl obrázek německého fotbalu," hodnotil skutečnou kvalifikační sílu Němců český trenér Jakub Dovalil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Potvrdí jednadvacítka formu?

Odhodlání prezentovat se před domácí fanoušky dobrým fotbalem ale českým hráčům i přes už jistý postup do kvalifikační baráže jednoznačně zůstalo, jak dokazují i slova Lukáše Marečka.

,,Budeme chtít vyhrát oba dva zápasy. Island a my bychom se měli poprat o ten první, druhý flek a bude asi rozhodovat skóre, protože Island porazil doma Německo 4:0, takže se o to určitě poperem," říká před nadcházející dvěma zápasy střední záložník Anderlechtu Brusel Lukáš Mareček.

,,Jako tým máme hodně dobrý. Věřili jsme si, že do baráže postoupíme a tím, že to je po šesti zápasech, tak to je příjemné překvapení určitě," navazuje brankář Tomáš Vaclík.

Problémy jsou se složením stoperské dvojice

Od uspokojení je ale blízko k podcenění a to by se český hráčům proti silným Němcům nemusleo vůbec vyplatit. Zvlášt s ohledem na to, že do utkání se bude muset trenér Dovalil obejít bez dosud sehrané klasické dvojice Mazuch - Suchý. Zatímco prvně jmenovaný má svalové zranění, Suchý se zase ocitnul na soupisce A tým pro zapás S Litvou. Šanci tak podle trenéra Dovalila dostanou další.

,,Máme tam Řezníka, který hraje pravidelně a tolik šancí nedostal. V Teplicích teď začal dobře hrát i Hošek, takže věřím, že si s tím poradí," hledá stoperské alternace, ke kterým by se ještě mohl přiřadit liberecký Dejmek, trenér Dovalil.

Hledá stoperské alternace, ke kterým by se ještě mohl přiřadit liberecký Dejmek, trenér Dovalil. Mimochodem ten z vás kdo do Mladé Boleslavi na prestižní zápas s Německem zavítá, bude českého trenéra na lavičce svého týmu hledat jen marně. Z tribuny si totiž bude český kouč ještě odpykávat svůj trest za vykázání ze hřiště v utkání světového šampionátu dvacítek proti Maďarsku.

Fotbalovou reprezentaci do 21 let čeká souboj s Německem
Fotbalisté Francie se před bojem o EURO musí naučit hymnu
Fotbalová lvíčata se chystají na Německo
Problémy fotbalových velmocí v kvalifikaci ME

Jakub Kanta, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme