Fotbalová 'lvíčata' vstoupila do kvalifikace suverénně, Maltu porazila 4:1

Česká fotbalová reprezentace do jedenadvaceti let vstoupila úspěšně do kvalifikace o postup na ME 2017, když v Jablonci porazila Maltu jasně 4:1. V dalším zápase nastoupí svěřenci Vítězslava Lavičky v úterý 8. 9. na hřišti Lotyšska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick se raduje z gólu do sítě Malty v kvalifikaci ME 2017

Patrik Schick se raduje z gólu do sítě Malty v kvalifikaci ME 2017 | Zdroj: ČTK

Čeští mladíci vstoupili do utkání sebevědomě a soupeře prakticky nepouštěli na svoji polovinu. Bylo jen otázkou času, kdy se střelecky prosadí.

A diváci se na jablonecké Střelnici dočkali už v 10. minutě. Po krásné kombinační akci, která začala u teprve sedmnáctiletého hráče Ajaxu Amsterodam Černého, nacentroval z levé strany Havlík a pro Schicka už nebyl problém z bezprostřední blízkosti otevřít skóre.

Za dalších sedm minut se opět prosadil Schick a byla to velmi podobná akce. Tentokrát ale z pravé strany našel střelce branky přízemním centrem Černý.

Osm minut před koncem poločasu se z ojedinělého protiútoku prosadili hosté. Po chybě v rozehrávce a zbytečném vyběhnutí brankáře Vorla zakončoval do prázdné branky Montebella.

Do poločasu ale vyhrával český výběr opět o dvě branky. Špatnou malou domů hostujícího obránce vystihl napadající Čermák a sám před brankářem Borgem s přehledem skóroval.

Ve druhém poločase už čeští mladíci kontrolovali vývoj zápasu a přidali pouze jeden gól. Trávník krásně připravil míč pro Hrubého a jeho přízemní střela se otřela o obránce a skončila v síti.

Václav Černý z Ajaxu Amsterodam se stal v sedmnácti letech nejmladším hráčem v historii, který nastoupil za výběr do jedenadvaceti let. | Foto: ČTK

Utkání skupiny 1 kvalifikace na ME 2017 fotbalistů do 21 let v Jablonci:

ČR - Malta 4:1 (3:1)
Branky: 10. a 21. Schick, 38. Čermák, 56. Hrubý - 37. Montebello. Rozhodčí: Hasanov - Husejnov, Musajev (všichni Ázerb.). ŽK: Bezzina, Camenzuli (oba Malta). Diváci: 2086.
ČR: Vorel - Matějů, Lüftner, Kaša, Holzer - Černý (64. Klobása), Čermák (70. Daniel Tetour), Hrubý, Trávník, Havlík - Schick (82. Linhart). Trenér: Lavička.
Malta: J. Borg - Briffa, Zerafa, Arab, Attard - Bezzina (62. Agius) - Muscat (74. Mbong), Cesare (84. C. Borg), Camenzuli - Montebello, Cremona. Trenér: Vella.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme