Fotbalová Plzeň zaváhala doma se Zlínem, výhru slaví nováčci z Karviné a Hradce

Úvodní zápasy čtvrtého kola první fotbalové ligy patřily domácím týmům. V dobrém světle se ukázali především nováčci, Karviná si doma poradila s Duklou a Hradec Králové porazil Jihlavu. Další prohru si připsali hráči Bohemians, kteří v aktuálním ročníku ještě nevyhráli. V podvečerním utkání šokoval Zlín plzeňské publikum.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Mudra (vpravo) z Hradce Králové v souboji s jihlavským Ikaunieksem

Jan Mudra (vpravo) z Hradce Králové v souboji s jihlavským Ikaunieksem | Zdroj: ČTK

Kvůli probíhajícím rekonstrukčním pracím jsou nuceni hráči nováčka z Hradce Králové hrát své domácí zápasy v azylu v Mladé Boleslavi. Tam také přivítali Jihlavu, která ještě v začínající sezoně nevyhrála.

A tak zůstává i po čtvrtém kole. I přes to, že se v Boleslavi hrál vcelku vyrovnaný fotbal, dostali se jako první do vedení hráči Hradce. Pomohl jim k tomu rohový kop a důraz na malém vápně, který předvedl Holeš a nadvakrát dostal balón do jihlavské branky.

I přes množství šancí, které si hosté vypracovali ve druhé půli, se skóre již nezměnilo a Hradec Králové si připsal druhou výhru v sezoně, tentokrát porazil Jihlavu 1:0.

Výhru si připsala i Karviná

V minulém kole si ligový nováček vyšlápl na Mladou Boleslav, kterou porazil na jejím vlastním stadionu 2:1. Stejným výsledkem přehráli hráči Karviné Duklu Praha. Velkou část prvního poločasu se hrál skutečně neatraktivní fotbal.

Domácí urputně bránili a snažili se využívat brejkových situací. První branku ale domácí vstřelili po standardní situaci. Dreksa si naskočil na centrovaný míč a nechytatelně jej hlavou poslal do sítě. Dukla od té doby hrála prakticky do plných. Karviná bránila v 11 hráčích a ještě měla v brance spolehlivého Laštůvku.

Po jednom z rychlých protiútoků se domácímu Galuškovi podařilo navýšit skóre na dvougólový rozdíl. Hosté z Prahy v závěru snížili, ale víc než jeden gól se jim vstřelit nepodařilo a podlehli tak Karviné 1:2.

Bohemka se trápí

Fotbalisté Bohemians 1905 zavítali na hřiště Slovácka s přáním rozšířit svou bodovou sbírku a přerušit tak sérii zápasů bez vítězství. Proti tomu ale byli domácí hráči, které nově vede trenér Stanislav Levý. V prvním poločase měla blíže k vedení pražská Bohemka.

Nejprve zahrozil Jindřišek, který po Lutsově přihrávce trefil spojnici břevna a tyče, a v závěru poločasu si málem vstřelil vlastní gól domácí Rada. V poslední chvíli zachránila stopera Slovácka tyč. A tak se jako první gólově prosadili domácí.

Nejprve lobem překonal hostujícího gólmana Kerbr. V samotném závěru utkání dal konečnou podobu výsledku z dorážky Diviš. Slovácko vyhrálo poprvé pod novým trenérem, porazilo Bohemians 1905 2:0.

Plzeňské selhání

Fotbalisté Viktorie Plzeň si chtěli zvednout sebevědomí před odvetou čtvrtého předkola Ligy mistrů, ve kterém nastoupí proti Razgradu. Hráči Zlína měli být pro loňského mistra snadným soustem. Plzeň ale roli favorita nepotvrdila a prohrála na domácím hřišti 2:0. Zlín je tak prozatím překvapivým lídrem celé ligy.

Pozorně bránící hosté nepouštěli Plzeň do výraznějšího tlaku, naopak sami byli nebezpeční z rychlých protiútoků. Ve 26. minutě šel dokonce zlínský Jordan sám na Matúše Kozáčika. Plzeňský brankář ale zachoval klid a výborným zákrokem zabránil gólu.

Plzeňští se ne a ne poučit, a tak o deset minut později udeřili hosté. Před prakticky prázdnou branku dostal míč ve vápně Poznar a nemýlil se. Viktoriáni poté zvýšili svoji aktivitu, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak v 75. minutě zvýšil vedení Diop.

Plzeň před odvetou zápasu o milionářskou Ligu mistrů neuspěla a bude proti Razgradu dohánět dvougólové manko s ještě menším sebevědomím. Zlín se minimálně do zítra usadil na čele celé první ligy.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme