Fotbalová reprezentace má 'hypotetický mečbol' i díky otočeným zápasům

Prohrávat, to pro českou fotbalovou reprezentaci není v evropské kvalifikaci vážnější problém. Čtyřikrát už svěřenci Pavla Vrby dostali branku jako první, ani jednou ale neodešli poraženi. Třikrát zvládli zápas otočit a ve zbývajícím případě dovedli utkání alespoň k remíze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České reprezentaci se daří otáčet vývoj zápasů, mají tak skvělou pozici před koncem kvalifikace

České reprezentaci se daří otáčet vývoj zápasů, mají tak skvělou pozici před koncem kvalifikace | Zdroj: ČTK

„Na Islandu jsme vedli a prohráli, takže možná bude lepší, když budeme prohrávat a pak otáčet,“ zavtipkoval trenér reprezentace Pavel Vrba. „Ukazuje to o síle mužstva. Možná nemá taková jména, ale o to víc dělá pro výsledek maximum,“ chválí kouč zvládnuté zápasy.

Výběr trenéra Pavla Vrby už to ukázal v nepříznivě se vyvíjejících duelech v Turecku a trojici domácích utkání - s Islandem, Lotyšskem a naposledy Kazachstánem, což se může projevit na psychickém rozpoložení národního týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve většině kvalifikačních zápasů český tým prohrával, přesto má postup nadosah

„Když dostanete gól, vždycky to s mužstvem zatřese. S námi by to teď mělo zatřást míň, protože máme zkušenost, že jsme schopní to otočit. Ale tím bychom se neměli chlubit. Měli bychom mít zápasy pod kontrolou od začátku a soupeře do vedení nepustit,“ soudí záložník Bořek Dočkal.

Vstřelit první branku se reprezentaci povedlo jen proti Nizozemsku, v Kazachstánu a na Islandu a má z těchto duelů šest bodů, když k tomu přidáte 10 vydolovaných ze špatně rozehraných zápasů, dostanete se na 16 a velmi slibnou pozici ve skupině A evropské kvalifikace.

Pokud Češi zvítězí v Lotyšsku a Nizozemsko nevyhraje v Turecku, budou už na cestě do Prahy slavit postup na šampionát.

„Musíme si toho vážit. Být v pozici, že teoreticky může být postup hotový, je fantastické. Kdybychom při losu kvalifikace věděli, že v posledním zápase v Holandsku budeme mít naději na přímý postup, brali bychom to všema deseti,“ vzpomíná Dočkal.

Teď by si ale všichni čeští fotbalisté přáli, aby bylo rozhodnuto co nejdřív. Šampaňské na oslavu ale v Rize podle obránce Marka Suchého připravené není. „Takhle ještě nepřemýšlíme. Musíme se soustředit na zápas a získat co nejvíc bodů.“

„Je to jen hypotetický mečbol. Když Holandsko vyhraje další zápas, všechno bude otevřené. Musíme se soustředit, abychom náš zápas vyhráli. Pak teprve uvidíme, jestli to bude stačit,“ ví Petr Čech.

Jasno bude v neděli kolem osmé večer. Zápas začíná v 18 hodin a náš web ho odvysílá živě na streamu.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme