Fotbalová reprezentace přísně střeží své tréninkové soukromí, na hřiště nesmí ani majitel

Je to pro fotbalovou reprezentaci vlastně řešení z nouze. Původně měla mít soustředění před mistrovstvím Evropy v Seefeldu, kam rád vozil svůj tým před lety kouč Karel Brückner. Jenže tamní areál je v problémech a Češi tak na poslední chvíli museli zamířit jinam do Tyrolska. V Kranzachu u jezera Walchsee mají za sebou první trénink, a to v naprostém utajení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté se připravují na EURO v podhůří rakouských Alp

Čeští fotbalisté se připravují na EURO v podhůří rakouských Alp | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Po prvních minutách pro fotografy, kameramany a jiné zájemce se dvířka hřiště mezi alpskými pastvinami zavírají. Ke svému údivu musí ven, za dvoumetrový plot potažený těžko průhlednou plachtou, dokonce i majitel hřiště a hotelu, kde český tým trénuje a bydlí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová reprezentace uzavřela na soustředění trénink, do areálu se nedostal ani jeho majitel

Christian Münsterer kroutí hlavou, tohle se mu prý ještě nestalo. A to už ve svém areálu hostil leckteré týmy. Z těch národních jmenuje třeba Kamerunce, Poláky nebo Ukrajince, ale může se pochlubit i klubovou klientelou.

„Letos v létě přijede Lokomotiv Moskva nebo ruský vicemistr Rostov na Donu, ale jezdí i týmy z německé Bundesligy, třeba Augsburg nebo druholigový Fürth. A ženy Wolfsburgu, ty zrovna teď budou hrát finále Ligy mistryň proti Lyonu,“ chlubí se hrdý hostitel.

Během hovoru míříme rozkvetlou alpskou lučinou kolem kapličky k hotelu, který je od hřiště ani ne sto metrů a kde čeští hráči mají své pokoje a kromě nich i rozmanitý ráj pro těla a duše znavené fotbalovým tréninkem.

„Dá se tu hrát tenis, jezdit na koni,“ upozorňuje majitel podniku. A nezapomíná ani na vodní svět se stopadesátimetrovou skluzavkou, saunou a vířivkami. „Prostě všechno pro sportovní vyžití i odpočinek,“ říká Christian Münsterer.

Česká fotbalová reprezentace tu bude ladit formu i pohodu pro mistrovství Evropy ve Francii do středy příštího týdne. Před odjezdem z Rakouska stihne i přípravné duely s Maltou a Ruskem.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme