Fotbalová reprezentace skončí ve skupině druhá

Fotbaloví fanoušci mohou být v klidu. Češi prý skončí druzí ve skupině, a zahrají si baráž o postup na Mistrovství Evropy. Tento výsledek nepředpovídá chobotnice Paul, ale kouč lichtenštejnské reprezentace, která s tou českou prohrála v kvalifikaci 0:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal - ČMFS

fotbal - ČMFS | Foto: fotbal.cz

Lichtenštejnský trpaslík českým fotbalistům příliš neškodil. Svěřenci Michala Bílka zvítězili v duelu kvalifikace o postup na evropský šampionát ve Vadúzu 2:0 a minimálně do března budou ve skupině „I“ na druhé příčce za vedoucím Španělskem.

A druzí už i skončí, tedy ne podle předpovědi nějakého hlavonožce, ale na základě výkonnosti.

„Protože Češi jsou lepší fotbalisté než Litevci a Skotové,“ má jasno kouč lichtenštejnských fotbalistů Hans Peter Zaugg, který dokonce našel na hře českého týmu stejné prvky, jaké viděl ve Vadúzu před měsícem u Španělů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová reprezentace skončí ve skupině druhá


„Španělé jsou ještě o kousek napřed, ale Češi hrají podobně, také nechají běhat míč, hrají kombinačně, ten styl je skoro stejný.“


Jenže úřadující mistři světa i Evropy na rozdíl od českého týmu doma porazili Litvu, a právě tato ztráta z úvodu kvalifikace teď svěřence Michala Bílka mrzí, včetně brankáře Petra Čecha.


Měli jsme mít devět bodů


„Spokojeni nejsme, protože tam hapruje ten zápas s Litvou. Chtěli jsme mít devět bodů na začátek, protože jsme hráli dvakrát doma, Takhle nám chybí tři body a ty budeme muset v těch odvetách někde nahrát,“ prohlásil Petr Čech poté, co český tým venku vyhrál. Ale to ještě nebylo to vítězství, o kterém brankář národního týmu mluvil.


„Já bych to nebral jako nějaká měřítko, tenhle zápas. Samozřejmě nebyl to lehký zápas. Ukázali, že hrát fotbal umí a že to není úplně ten fotbalový trpaslík,“ dodává po povinné výhře v Lichtenštejnsku kapitán Tomáš Rosický, ale některá pozitiva by se našla.


Třeba, že dali gól oba útočníci. Václav Kadlec dokonce při svém debutu, takže je v 18-ti letech historicky nejmladším reprezentačním střelcem, obrana nedoslala už podruhé za sebou branku, a žlutou kartu neviděl žádný z fotbalistů ohrožených trestem, což se může trenéru Michalu Bílkovi při sestavování výběru pro další kvalifikační duel ve Španělsku na konci března hodit.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme