Fotbalová Slavia řeší přebytek hráčů. Posílení bylo nezbytné, říká trenér Uhrin mladší

Fotbalová Slavia zažívá období utrácení. Po letech sportovního i ekonomického úpadku má s příchodem čínského investora velké plány. A také dlouho nepoznané možnosti na přestupovém trhu, na kterém je nyní z tuzemských klubů zdaleka nejaktivnější. To ovšem přináší i svá rizika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Dušan Uhrin ml. v diskuzi se spolumajitelem týmu Jiřím Šimáněm

Trenér Slavie Dušan Uhrin ml. v diskuzi se spolumajitelem týmu Jiřím Šimáněm | Zdroj: ČTK

„Nyní nás čeká pětitýdenní příprava, které už se zúčastní i noví hráči tak, abychom je všechny co nejrychleji zapracovali a rychle tak znovu vytvořili kvalitní tým a hru,“ říká trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Ten sice dostal řadu nových fotbalistů, ale s nimi také velké břímě. Pro Slavii je teď nutností, aby se dostala do evropských soutěží, a ještě lépe, aby v nich pak také stabilně bojovala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Slavia představila v posledních dnech několik posil. Nyní řeší, co s přebytečnými hráči

Jinak bude početný a na české poměry kvalitní kádr velkým luxusem, což může klub pociťovat i teď na jaře, kdy borce v sešívaných dresech čeká jenom 14 ligových zápasů.

„Prvním jménem, které Slavii opouští, bude asi Michal Ševc, který dostal povolení trénovat s Bohemians 1905, a uvidíme, jak dopadnou jednání o půlročním hostování. Další podstatné odchody budeme plánovat před odjezdem na soustředění do Nymburka. Finální rozložení kádru pak bude jasné před odletem na přípravu ve Španělsku,“ prohlásil sportovní ředitel Josef Jinoch.

Slávisté věří, že dobře nakoupili, ale teď bude pro ně podobně důležité přebytečné hráče v několika týdnech poznat a alespoň na nějakou dobu předat část finančních závazků jinam, což nemusí být jen tak.

Slavia dál zběsile posiluje. Chce získat i stadion a touží po Lize mistrů

Číst článek

Pokud totiž jakýkoli klub v Česku vezme fotbalistu na hostování, obvykle mu dává stejné peníze, a to může být i na pár měsíců pořádně velká zátěž pro oddílovou pokladnu průměrného a skromnějšího ligového celku.

„Pokud máme mít nějaké ambice do budoucna, tak posílení týmu bylo nezbytné,“ uvědomuje si současnou realitu trenér Uhrin, na kterém teď bude, aby ambice naplnil.

Éru velkého utrácení, po kterém se ale očekávaný sportovní výsledek nedostavil, ještě v Edenu dobře pamatují. Klub se z ní vzpamatovával dobrých pět let, právě až do příchodu čínského investora.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme