Fotbalová Slavie si připsala šestou remízu

Fotbalisté Slavie remizovali v utkání 14. kola Gambrinus ligy na půdě Příbrami 1:1. Připsali si tak už šestou remízu v sezoně a v neúplné tabulce jsou na osmém místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karol Kisel oslavuje svůj gól do sítě Ústí. To ještě netušil, že na výhru stačit nebude

Karol Kisel oslavuje svůj gól do sítě Ústí. To ještě netušil, že na výhru stačit nebude | Zdroj: ČTK

Jednobodový zisk sešívaných U Litavky už pomalu svádí k tomu začít o týmu z Vršovic mluvit jako o remízovém králi. Zmíněné spojení ale jde tak trochu proti smyslu, tým který sbírá body remízami, jen těžko může kralovat a přesvědčují se v tomto smyslu i sešívaní, kteří ještě nedávno ochutnali, jaké to je uzavírat ligovou tabulku. Po výhře nad Českými Budějovicemi a remíze z Příbrami se jim přece jenom už dýchá lépe, přesto ještě nedávné sebevědomí tohoto týmu je zdá se dávno pryč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž připravil sportovní redaktor Českého rozhlasu Michal Jurman.

Je to bod venku. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale po úvodu, který nám absolutně nevyšel a dostali jsme zbytečný gól, tak byli na koni,“ hodnotí odevzdaně remízu 1:1 z Příbrami nejlepší slávistický střelec v této sezóně Karol Kisel.

Podobná nesebevědomá slova byste přitom v ještě ne tak vzdálených sezónách u sešívaných jen marně hledali. Za titul ‚Remízový král z Vršovic‘ navíc tentokrát mohli hráči Slavie ještě děkovat příbramskému kapitánovi Huňovi. Ten v 84. minutě předvedl i na české poměry nevídaný kousek, když v pádu z metru překopl prázdnou bránu a následně přispěchal s tímto vysvětlením:

„Nemyslím si, že to byla nějaká velká šance, protože já jsme běžel a měl jsem to hodně z úhlu, už jsme měl balón na čáře. Snažil jsem se to tam levačkou umístit, ale bohužel už to bylo z velkého úhlu,“ popisuje situaci z 84. minuty Huňa, který tak naposledy skóroval ve 2. ligovém kole 25. července.

I díky podobným střeleckým umům hráčů domácí Gambrinus ligy tak nakonec není ani příliš těžké stát se remízovým králem. Otázkou pro vedení klubu z Vršovic ale zůstává, zda je to opravdu ta správná vizitka, kterou by se mistr ligy z ročníků 2008 a 2009 chtěl pyšnit.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme