Fotbalová Sparta na milióny z Ligy mistrů opět nedosáhla

Fotbalisty pražské Sparty bude stejně jako loni zajímat los Evropské ligy. Do prestižnější Ligy mistrů se jim nepovedlo postoupit, přestože měli v porovnání s minulým ročníkem mnohem schůdnější cestu. Jména svých soupeřů se tak nedozví ve čtvrtek večer, ale až v pátek hodinu po poledni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žilinský Ceesay (v popředí ve žlutém) si často se sparťanskou obranou pohrával

Žilinský Ceesay (v popředí ve žlutém) si často se sparťanskou obranou pohrával | Zdroj: ČTK

Ani Bayern, ani Real Madrid, na Letnou přijedou pouze celky druhé evropské garnitury. "Liga mistrů je prostě Liga mistrů. Měli jsme obrovskou šanci, která pro některé může přijít jen jednou za život," povzdechl si záložník či obránce Jiří Kladrubský.

Zatímco pro fotbalisty má porážka v play-off Ligy mistrů se Žilinou hlavně sportovní význam, jiné je to pro vedení klubu. Ono mít a nemít zhruba sedm milionů eur je totiž zásadní rozdíl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Sparty si Ligu mistrů opět nezahrají

"Určitě to bude mít vliv i na všechno kolem," říká trenér a generální sportovní manažer Jozef Chovanec, který se teď cítí přece jen o něco komfortněji než ještě před pár dny.

Zatímco po dvou domácích porážkách se Žilinou a Plzní přiznával, že je jeho pozice ohrožena, teď po odvetě na Slovensku už je jeho odpověď na podobné téma spíše neurčitá. "Nemám na starost jen A-tým, ale všechny týmy ve Spartě. Co bychom měli dělat dál a další otázky jsou na vedení klubu."

Podle znalců letenského klubu to ani na odvolání Jozefa Chovance nevypadá, přestože se představenstvo v nejbližší době sejde, a dění ve Spartě vyhodnotí. A jestli nějaké změny přijdou, tak spíše v hráčském kádru.

"Musíme si říci, jak to bude vypadat s našimi hráči. Po reprezentační přestávce na to bude více času," přiblížil další plány Sparty Jozef Chovanec.

O sparťany teď není zájem

Otázkou je, koho by Sparta mohla v nejbližší době prodat. Ještě po mistrovství světa byl v kurzu třeba slovenský reprezentant Juraj Kucka, teď je ale prý situace jiná.

"Teď nám nic na stole neleží. Kdybych jednal s manažerem nějakého věhlasného klubu, tak bych to rád prozradil. Zájem z velkoklubu o naše hráče je vlastně také oceněním dobré práce klubu. Ale zatím to tak není," prozradil Chovanec.

Bony Wilfried nedávno prodloužil na Letné smlouvu, o další hráče s výjimkou dalšího útočníka Václava Kadlece budou mít zahraniční kluby jen sotva zájem, takže se možná bude jednat o odchody formou hostování.

Matějovský Spartě nepomohl

Že by ještě Spartu někdo posílil není příliš pravděpodobné, příchody Štěpána Vachouška nebo Marka Matějovského jsou dostatečným varováním. Mimochodem, záložníka z Readingu v létě Pražané pořídili za 20 milionů korun, žilinský kanonýr Cissey stál podle odhadů zhruba polovinu.

A výsledek? Útočník z Gambie slovenskému šampionovi vystřílel Ligu mistrů s bonusem sedm milionů eur, tažke se pár utracených milionů pořádně vyplatilo.

Bývalý reprezentační středopolař se nechal hloupě vyloučit v duelu s Poznaní, dostal trest na tři zápasy a Spartu, která i kvůli tomu do prestižní soutěže nepostoupila, do obtížné situace. Na jeho obranu, ze zkušených hráčů, na které nejlepší český klub historie spoléhal, není jediný.

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme